DILEMA RIJEŠENA, VELIKO OLAKŠANJE SVIM RODITLEJIMA: Evo koliko često treba kupati djecu

Mame i bebe
DILEMA RIJEŠENA, VELIKO OLAKŠANJE SVIM RODITLEJIMA: Evo koliko često treba kupati djecu
,

Kupanje uklanja mrtve ćelije kože i pomaže u čišćenju pora što koži omogućava da pravilno funkcioniše, ipak moguće je i pretjerati. Doktor Sem Hej kaže da bebe nije potrebno kupati svaki dan i da je svaka dva do tri dana i više nego dovoljno.

66d6b5579a1d159aaac4da9f2d733262

U obzir naravno treba uzeti i brojne činjenice koje mogu da pomognu u određivanju koliko često bi trebalo kupati bebe, od klime životne sredine, do mogućih stanja kože i koliko se djeca zapraljaju tokom dana.

- Djecu koja se više upraljaju, nevezano za dob, češće treba kupati. Nečistoća povećava iritacije i stvara pogodno tle za bakterije - kaže doktor i dodaje da ako dijete pati od kožnih bolesti, poput ekcema, trebalo bi obratiti pažnju na njegovu kožu jer je prečesto kupanje može isušiti.

Da biste izbjegli te probleme, smanjite učestalost kupki i izbjegavajte upotrebu sapuna kada je to moguće. Takođe možete koristiti ulje za kupanje umjesto sapuna jer je mnogo nježnije za kožu.


- Zimi hladan vazduh isušuje kožu, što znači da kupke treba da budu kraće, izbjegavajte sapune i redovno održavajte vlažnost u prostoriji gdje dijete boravi - savjetuje doktor, prenosi Miror.

Ne propustite