10 RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO IMATI STARIJU SESTRU: Ako je imate, vi ste SRETNA OSOBA

Kiosk
10 RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO IMATI STARIJU SESTRU: Ako je imate, vi ste  SRETNA OSOBA
Lijepo je imati vječni oslonac u životu, a upravo to predstavljaju braće i sestre. 

Lijepo je imati vječni oslonac u životu, a upravo to predstavljaju braće i sestre. 

Ipak, mnogi tvrde da je povezanost između sestara zaista posebna, a u nastavku vam donosimo 10 tvrdnji koje su zaista dokaz tome.

1. Uvijek je korak ispred.

Utabala je put, prije vas prošla kroz sve zamke odrastanja i odnosa s roditeljima. Zna šta ih ljuti, a šta ostavlja ravnodušnima. Prava je majstorica u izvlačenju iz nevolja.

2. Njen je ormar bolji

Kada ste bili mali, vjerojatno vas je ljutilo to što stalno morate nositi staru odjeću svoje sestre. Tek u tinejdžerskim danima shvatimo kako je njen ormar zapravo sjajan i da se u njemu skrivaju odjevni komadi koje bismo željeli nositi. Dugo je treba nagovarati na posuđivanje omiljene majice ili suknje, ali ipak pristaje na to jer ne može odbiti nijednu vašu molbu.

3. Iskrena je

Kada vam niko drugi neće htjeti reći istinu, starija sestra uvijek je tu da vam sve iskreno kaže u lice jer ona jednostavno ne zna drugačije.

4. Možete učiti na njenim greškama

Sve klasične greške koje radimo tokom odrastanja odradila je prije vas, a vama je preostalo samo da učite na njenom iskustvu.

5. Ona je vaša putovnica za izlazak u svijet.

Skeptični roditelji dopuštaju večernje izlaske i odlazak na prve koncerte samo ako je starija sestra uz mlađu.

6. Zna kako vas dovesti u red

Svi ponekad pravimo dramu bez razloga. I dok će naše prijateljice uglavnom pretrpiti našu žutu minutu bez prigovora, starija sestra neće. Ona će nas dovesti u red s nekoliko edukativnih rečenica u sestrinskom stilu.

7. Nikada ne osuđuje

Naravno da se uvijek ne slaže s vašim mišljenjem, ali poštuje vaš izbor i vaše odluke te vas nikada ne osuđuje.

8. Uvijek je na vašoj strani

Bez obzira na sestrinske razmirice i svađe, u trenucima kada vam je potrebna njena podrška, ona bezrezervno stane na vašu stranu, onako kako to samo sestre znaju, prenosi zadovoljna.hr.

9. Jedina vas može oraspoložiti u sekundi

Uz vas je od prvog dana, gledala vas je kako rastete i dobro zna što vas rastužuje, a što vam odmah može vratiti osmijeh na lice. Ponekad vam se čini da ima telepatske sposobnosti jer u pravom trenutku zna reći pravi stvar i oraspoložiti vas u sekundi.

10. Bez nje ne možete izdržati porodična okupljanja

Zajedno se dosađujete, udarate jedna drugu nogom ispod stola kada član porodice priča istu anegdotu po stoti put, uskačete u pomoć kada treba odgovarati na klasična pitanja o udaji i djeci.

Ne propustite