Utrljaj ovu SMJESU od BIJELOG LUKA u kosu i NE BRINI za MIRIS, kada vidiš REZULTAT oduševićeš se

Moda i ljepota
Utrljaj ovu SMJESU od BIJELOG LUKA u kosu i NE BRINI za MIRIS, kada vidiš REZULTAT oduševićeš se
,

Bijeli luk je do sada toliko puta dokazan kako jedan od najjačih lijekova iz prirode, koji čisti, detoksikuje, jača imunitet, prepun je vitamina i korisnih supstanci. Ipak, možda niste znali, ali veoma je dobar i za kosu, regeneraciju i rast i ne morate brinuti zbog njegovog specifičnog mirisa, ne zadržava se na kosi, pa slobodno možete koristiti šampone na bazi bijelog luka. 

5-2

Bijeli luk je rudnik minerala. Najviše sadrži kalijuma, zatim fosfor, mangan, kalcijum. Novija istraživanja potvrđuju da bijeli luk u svom sastavu sadrži i selen i sumpor, jod, gvožđe Od vitamina sadrži značajne količine C vitamina i neznatne količine vitamina B1 i B2. Proteini su takođe važan sastojak bijelog luka. Berli luk čisti kožu glave i podstiče rast kose, dubinski regeneriše dlaku, a bez mašćenja. 

Rakija i bijeli luk za rast kose

Za ovaj dobro poznati narodni lijek koristi se komovica rakija. U 2dl komove rakije ubaci se nekoliko čena zgnječenog bijelog luka. Zatvorite i ostavite da odstoji nedjelju dana.

Ovaj losion za kosu od bijelog luka utrljavajte svakodnevno u korjen kose. Istrajte u ovom tretmanu u dužem vremenskom periodu. Ukoliko niste u mogućnosti da losion ostavite čitav dan na kosi, nanesite ga nekoliko sati prije pranja kose.

Rakija u ovom losionu pospješuje perifernu cirkulaciju kože glave. Nećemo ponavljati šta to znači za pravilan rast kose. O bijelom luku za kosu  je dovoljno već rečeno i ovdje i na drugim našim stranicama. Samo još jednom podvlačim njegovo antimikotičko dejstvo. Alicin iz belog luka ubija gljivice u kosi koje su veoma čest uzročnik opadanja kose, seboreje i peruti.

U svoj losion od komovice i belog luka za kosu možete dodati i karanfilić koji će neutralisati smrad rakije i luka. Kada je losion gotov, procedite ga i po želji dodajte mu pantenol za brži rast kose u razmjeri 1:1.

Ne propustite