Pucnjava u Albaniji, jedna osoba je mrtva, više je ranjenih

Aktuelno
Pucnjava u Albaniji, jedna osoba je mrtva, više je ranjenih
.

Jedna osoba je smrtno stradala, a četiri su ozlijeđene u pucnjavi koja se dogodila danas u blizini Tirane, a prema izvještajima, bila je povezana sa stranačkim aktivistima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, izvijestili su policija i mediji.

U policijskom priopćenju navodi se da je jedna policajka među ranjenima koja je pokušala okončati svađu u središnjem gradu Elbasanu, 35 kilometara južno od Tirane, piše N1.

Privedeno je nekoliko osoba, uključujući osumnjičenog napadača. Policija nije iznijela dodatne detalje.

Lokalni mediji izvijestili su da su ubijena osoba i tri ozlijeđene osobe iz lokalnog ureda vladajuće Socijalističke stranke, dok je navodni napadač tjelohranitelj političara iz glavne oporbene Demokratske stranke, desnog centra.

Albanci održavaju parlamentarne izbore u nedjelju, kada biraju 140 zastupnika. Nepravilnosti su obilježile ranije izbore u postkomunističkoj Albaniji.

Premijer i čelnik vladajuće Socijalističke stranke Edi Rama pozvao je na mir i strpljenje dodajući kako će nedjeljni izbori ujediniti Albance i kazniti one koji ih žele destabilizirati.

Taulant Bala, šef parlamentarne skupine socijalista, optužio je Demokratsku stranku da je poslala članove paravojnih skupina, naoružane ljude iz drugih gradova da zastrašuju ljude u Elbasanu.

Gazmend Bardi iz Demokratske stranke, čiji je tjelohranitelj navodno pucao, rekao je da je novac biračima podijeljen iz automobila koji je pripadao Socijalističkoj skupini.

Američko veleposlanstvo u Albaniji pozvalo je glavne političke čelnike zemlje da pokažu suzdržanost i jasno odbiju predizborno nasilje.

Izborna kampanja bila je napeta u dane prije izbora, u kojima najnovija istraživanja pokazuju da će socijalisti osvojiti najviše glasova.

Ne propustite