Navalnom se stanje jako pogoršalo, prebacili ga u bolnicu

Svijet
Navalnom se stanje jako pogoršalo, prebacili ga u bolnicu
ALEKSEJ NAVALNI prebačen je u bolnicu iz zatvora nakon što mu se stanje pogoršalo, objavljeno je na službenim stranicama zatvora.

ALEKSEJ NAVALNI prebačen je u bolnicu iz zatvora nakon što mu se stanje pogoršalo, objavljeno je na službenim stranicama zatvora.

Navalni već 19 dana štrajka glađu. 

U priopćenju dodaju da je stanje Navalnog "zadovoljavajuće" te da ga liječnik jednom dnevno pregleda. U dogovoru s liječnikom, Navalni je pristao na vitaminsku terapiju. 

Liječnici zabrinuti, kažu da bi Navalni mogao umrijeti za par dana

Liječnici koji su zaduženi za zdravlje Alekseja Navalnog poslali su pismo zatvorskoj upravi u kojem pišu da bi "on mogao umrijeti za nekoliko dana" ako mu se ne pruži odgovarajuća skrb.

Liječnici tvrde, piše BBC, da Navalnijevi posljednji nalazi krvi ukazuju na to da bi svakog trenutka mogao preminuti od srčanog udara ili zatajenja bubrega.

Ruski veleposlanik: Nećemo dozvoliti da Navalni umre u zatvoru, ali se ponaša kao huligan

"Moskva neće dopustiti da Aleksej Navalni umre u zatvoru", naglasio je ruski veleposlanik u Londonu u nedavnom intervjuu za BBC, u trenutku kada su Navalnijevi pristaše zabrinuti za njegov život jer je bolestan i štrajka glađu.

"Naravno da nećemo dopustiti da umre u zatvoru, ali mogu reći da se Navalni ponaša kao huligan nastojeći prekršiti svako pravilo koje je postavljeno", rekao je veleposlanik Andrej Kelin.

Želi privući pozornost

Optužio je oporbenog čelnika da "želi privući pozornost" žaleći se "jedan dan da ga boli lijeva ruka, a drugi lijeva noga".

"Kada bi se ponašao normalno, imao bi izgleda biti pušten ranije", rekao je.

Washington je u nedjelju upozorio da će biti posljedica za Rusiju ako Navalni umre, a o tom slučaju razgovarat će i ministri vanjskih poslova EU na sastanku u ponedjeljak.

Navalnijevi pristaše pozvali su u nedjelju Ruse da 21. travnja prosvjeduju i zatraže od vlasti da mu se "spasi život".

(Index.hr)

Ne propustite