TRIK OD 0 MARAKA UZ KOJE ĆE MESO BITI MEKANO I SOČNO, SAMO PRAVE DOMAĆICE ZNAJU ZA OVAJ TRIK: Kuhari se kunu u njega (VIDEO)

Praktična žena
TRIK OD 0 MARAKA UZ KOJE ĆE MESO BITI MEKANO I SOČNO, SAMO PRAVE DOMAĆICE ZNAJU ZA OVAJ TRIK: Kuhari se kunu u njega (VIDEO)
.

Francuska kuhinja je veoma cijenjena u svijetu, a u ovoj zemlji sireva, vina, putera, maslinovog ulja, supa, slatkog peciva, meso je vazda bilo i te kako zastupljeno. 

Šta više zanimljivo je da su izumeli nebrojeno mnogo načina da ga pripreme, a da su bili izraziti protivnici uvođenja povrća u jelovnik i tek su ovu inovaciju prihvatili u modernoj Francuskoj.

screenshot-4

No, vratimo se na meso - Francuzi imaju specifičan izum koji omogućava da se ono dinsta na laganoj vatri sa vrlo malo tečnosti, te da se kuha u vlastitom soku i ravnomjerno prima toplotu.

Za potrebe svega navedenog osmislili su kartuš (cartouche), za koji vam treba samo jedan komad pek papira i makaze, te nekoliko minuta vremena, a biće vam najbolji saveznik pri pripremi mesa.

Na pek papiru treba isjeći rupu u sredinu, kako bi para mogla da nesmetano izlazi, te ga staviti umesto poklopca na tiganj ili šerpu. Uputstvo za izradu kartuša nalazi se u priloženom snimku, a uvjerićete se da je veoma jednostavno i jeftino napraviti ga.

Meso pripremljeno na ovaj način ostaće sočno i mekano, a ipak ravnomerno skuvano. Kartuš se koristi i za pripremu različitih soseva, džemova i marmelada, a nije ga preporučljivo koristiti prilikom kuvanja klasičnih specijaliteta od povrća jer može znatno da uspori proces pripreme.

Izvor:Zena

Ne propustite