HARRY I WILLIAM ODVOJENO HODALI UZ DEDOV KOVČEG: Pogledajte kako su se ponašali, kamere ih snimile (VIDEO)

Show
HARRY I WILLIAM ODVOJENO HODALI UZ DEDOV KOVČEG: Pogledajte kako su se ponašali, kamere ih snimile (VIDEO)
.

Prinčevi William i Harry prvi su put viđeni zajedno otkad je Harry napustio kraljevske dužnosti. Prinčevi su hodali uz lijes djeda, princa Philipa.

Ipak, nisu hodali jedan pored drugog, već je između njih bio rođak Peter Philips. Britanski mediji pišu da se braća vjerojatno nisu ni vidjela prije sprovoda te da je ovo zaista njihov prvi susret otkad je Harry napustio Veliku Britaniju.

c4259749-f43d-49b0-a3ea-821413ce72dc

Princ Philip, vojvoda od Edinburgha i suprug britanske kraljice Elizabete II., bit će pokopan poslijepodne u kraljevskoj kripti dvorca Windsor. Sprovod će biti u obiteljskom krugu zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv koronavirusa.

Sprovod će započeti u 15:40, kada će povorka s lijesom krenuti iz privatne kapele u dvorcu, uz pogrebni marš i minutu šutnje diljem zemlje, priopćila je Buckinghamska palača.

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika, od kojih su većina članovi kraljevske obitelji.

Princ Philip, koji je u braku s kraljicom proveo 73 godine, umro je 9. travnja u dobi od 99 godina, nakon što je u bolnici proveo mjesec dana zbog srčanih problema i infekcije.

29dd0e7c-2870-460c-b62d-3b4a57503ba1

Palača je u četvrtak objavila popis gostiju i otkrila da prinčevi William i Harry neće hodati iza lijesa jedan pored drugoga. Između njih bit će njihov rođak Peter Philips, sin princeze Ane. Svi gosti, uključujući kraljicu, koja će idući tjedan napuniti 95 godina, nosit će maske, sjediti odvojeno i poštivati fizičku distancu. Kraljica će sjediti sama,prenosi Index.

Četveročlani zbor pjevat će na pogrebu skladbe koje je princ sam odabrao, a bogoslužje će trajati 50 minuta.

 

Ne propustite