STANIVUKOVIĆ NE STAJE: "Spisak od 60 firmi nije konačan, vrlo brzo će prevazići 80''

Bosna i Hercegovina
STANIVUKOVIĆ NE STAJE: "Spisak od 60 firmi nije konačan, vrlo brzo će prevazići 80''
.

Spisak od 60 firmi nije konačan, vrlo brzo će prevazići 80, a uskoro ćemo napraviti i mapu sa tim svim firmama kako bi građani vidjeli kako je ova država privatizovana, rekao je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković govoreći o firmama koje se dovode u vezu sa porodicom Dodik.

On je, gostujući na BHT, rekao da je danas teško zamisitli da neko ima firmu od 60 radnika i da ona funkcioniše i opstaje, a tek kako je teško zamisliti da neko raspolaže sa 60 firmi.

- Oni imaju princip po kome rade. Čim vide da neko dobro posluje, da se dobro zarađuje u nekoj oblasti oni se odmah umješaju i žele taj posao za sebe. Ako im smeta zakon, nije im strano da ga promijene, kao što se desilo za igrama na sreću. Promijene zakon da bi njihova firma imala monopol – rekao je Stanivuković.

On je naglasio da su sve sporne firme povezana sa samo tri prezimena.

- Ti su se ljudi nahapali toliko novca da bi im budžet Banje Luke pozavidio. Koliko su novca isisali iz budžeta mogli bi da usreće sve porodilje sve, a ne samo one u Republici Srpskoj -  rekao je Stanivuković.

- Boli ih duša zbog toga što radim, pa me tuže za duševnu bol – rekao je on i dodao da bi uskoro mogli da naprave turističku turu obilaske firmi koje su isisavale novac iz budžeta a kojima upravlja jedna te ista porodica.

On je dodao da se bori protiv privatizacije države, a da je počeo sa deprivatizacijiom Banje Luke.

(Insajder.in) 

Ne propustite