SBB: Zašto su izgubljeni Komšić i nesposobni Džaferović krili ovo 40 dana?

Bosna i Hercegovina
SBB: Zašto su izgubljeni Komšić i nesposobni Džaferović krili ovo 40 dana?
.

Povodom današnje izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, da je prilikom zvanične posjete predsjednika Slovenije Boruta Pahora našoj zemlji 5. marta ove godine, otvoreno diskutovano o mogućnosti „mirnog razlaza“ u BiH, Savez za bolju budućnost, stranka na čijem je čelu Fahrudin Radončić, uputio je danas saopćenje za javnost.

"Činjenica da su članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović dozvolili da se prilikom posjete predsjednika Slovenije uopće razgovara o protuustavnim i antidržavnim opcijama, kakva je 'mirni razlaz', zvanično potvrđuje da je zloćudna šutnja Komšića i Džaferovića, doživjela potpuni domaći, regionalni i međunarodni fijasko!

Umjesto da su prekinuli sastanak onog momenta kada je predsjednik Slovenije otvorio temu 'mirnog razlaza' u BiH, sazvali pres konferenciju i javno osudili agresivan nasrtaj na suvernitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, pa javno i zvanično tražili od Evropske unije da se očituje o tom skandaloznom činu, izgubljeni Komšić i nesposobni Džaferović dozvolili su da se u zgradi Predsjedništva raspravlja o ideji 'mirnog razlaza'", ističe se u saopćenju, te nastavlja:

"Nedržavnički je i poluizdajnički odnos i činjenica da spomenuti dvojac cijelih 40 dana šuti i krije od domaće javnosti i patriota da im je neko u lice rekao i testirao podjelu države Bosne i Hercegovine na čijem su čelu. Zašto su kalkulantski sve krili od javnosti cijelih mjesec i pol i tek se sada sjetili da informaciju plasiraju javnosti? Da se retroaktivnim patriotizmom možda ne skreće pažnja javnosti sa nesposobnosti njihove vlasti, koja još samostalno nije nabavila niti jednu vakcinu i da ljudi masovno umiru od koronavirusa i pogrešnih respiratora i to bez ikakvih političkih posljedica."

Ne propustite