Kordić osudio brutalno ponašanje policajaca i zatražio njihovu suspenziju

Bosna i Hercegovina
Kordić osudio brutalno ponašanje policajaca i zatražio njihovu suspenziju
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je najoštrije osudio neprihvatljivo ponašanje dvojice policijskih službenika koji su za vrijeme trajanja policijskog sata fizički napali jednu mušku osobu te zatražio žurno provođenje istrage i njihovu suspenziju.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je najoštrije osudio neprihvatljivo ponašanje dvojice policijskih službenika koji su za vrijeme trajanja policijskog sata fizički napali jednu mušku osobu te zatražio žurno provođenje istrage i njihovu suspenziju, piše Fena.

"Povodom snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi kako dvojica policijskih službenika zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika", navodi se u priopćenju mostarskog gradonačelnika.

Kordić je, stoga, zatražio žurno provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, koji su, kako kaže, svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije.

Gradonačelnik Mostara zatražio je i njihovu trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je, ističe, izazvao uznemirenost i osudu građana.

Ne propustite