BLAGO POPUŠTANJE MJERA: Sve spremno za povratak starijih osnovaca u klupe u RS

Aktuelno
BLAGO POPUŠTANJE MJERA: Sve spremno za povratak starijih osnovaca u klupe u RS
.

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je sve spremno za povratak osnovaca od šestog do devetog razreda u školske klupe.

Trivić je navela da će krajem sedmice Republički štab za vanredne situacije ponovo razmatrati da li srednjoškolci mogu da se vrate u škole od 19. aprila, dok će ove sedmice zajedno sa studentima i dalje primjenjivati online metod nastave.

Ona je istakla da u ovom polugodištu neće biti promjene u načinu rada u školama, odnosno grupe se neće mijenjati niti će biti promjene trajanja časa.

Trivić je najavila da 26. aprila počinje proljetni raspust, a istakla je i da na kraju ove školske godine neće biti eksperimentalne mature.

U ovom momentu, kako je navela, ne može se reći ni da li će biti realizovane ekskurzije.

Resorna ministtica je napomenula da je prilikom prelaska na online nastavu u martu bilo 400 zaraženih učenika i određen broj nastavnika, prema izvještajima koje su dobijali iz škola.

- Sada imamo 100 nastavnika koji su oboljeli ili su u izolaciji - rekla je Trivić za ATV i dodala da brojevi oboljelih nisu prelazili tri posto što je prihvatljivomprenosi Avaz.

Trivić je rekla da će oko 460 nastavnika koji su učestvovali u snimanju online nastave naknadu za to dobiti uz martovsku platu.

Ne propustite