SJEĆATE SE NJEGOVOG HITA "JUŽNA PRUGA"? Danas je doktor prirodne medicine, živi u inostranstvu i EVO KAKO IZGLEDA! GODINE MU DOBRO STOJE!

Show
SJEĆATE SE NJEGOVOG HITA "JUŽNA PRUGA"? Danas je doktor prirodne medicine, živi u inostranstvu i EVO KAKO IZGLEDA! GODINE MU DOBRO STOJE!
.

Zoran Vanev proslavio se hitom "Južna pruga", baladom koja je i danas rado pjevana. Na vrhuncu karijere napustio je estradu, a danas sa porodicom živi u Švajcarskoj i radi kao doktor prirodne medicine.

Povukao se u vrijeme kada su mu mnogi predviđali uspješnu karijeru, a kao razlog naveo je to što je vidio i iskusio loše strane ovog posla. 

"Ja bih rekao da sam imao najavu za divnu karijeru (pošto sam bio malo vremenski aktivan na estradi). Moglo je biti jako realno da se to i ostvari, pošto sam kao iskusni muzičar oduvijek znao kakve pesme meni odgovaraju i šta bih mogao najprivlačnije kod muzičkih poduhvata da ispunim, a da publika bude oduševljena. Nažalost, vidio sam i jako lošu stranu muzike, a to je cinkaranje i ucjenjivanja u vezi sa honorarom oko mojih nastupa. Zatim, jako loše organizovane manifestacije, jer je svako htio nabrzaka da od nas umjetnika zaradi, svako je htio na neki način u ime menadžera da više petlja nego da pošteno odrađuje svoj dio posla. Kada sve to sabereš i oduzmeš, taj posao i nije baš za neko uživanje", rekao je Vanev.

209691-clipboard01-ff

"Ja sam već 25 godina u Švajcarskoj i sam sam se nekako naučio redu, disciplini i korektnom poslovanju, što je u muzici nepojmljivo za sada. Do danas niko nema ugovor za posao koji treba da odradi kao umjetnik, a da ne pričamo o bilo kakvom osiguranju ako mu se bilo šta dogodi. Ja kao umjetnik, bar u toj najviše rangiranoj muzičkoj produkciji, očekivao sam nekakav profesionalizam kojim bih mogao da gradim karijeru, a ne da razmišljam u kakvim diskotekama i klubovima treba da nastupam. Da li su vlasnici korektni ili nekorektni? Da li bi me pošteno isplatili ili ne? Da li se bave nekim 'mutnim' poslovima, pa te očekuje i malo ružnija strana saradnje? Jako je jednostavno, bar za mene. Da je sve to išlo profesionalno, ne bih se ja tako lako povukao, nego bih možda i ja bio deo današnje muzičke 'elite' (ako je mogu tako baš nazvati)", otkrio je pjevač. 

Sa Balkana se odselio prije 25 godina, a kada se prvi put pojavio na "Grandu", već je živio u Švajcarskoj i stvorio muzičku karijeru sa svojim tadašnjim orkestrom, naveo je u intervjuu za Nova S. 

I dalje se bavi muzikom, ali ne tako aktivno, budući da nastupa i ide, kako kaže, samo tamo gdje on želi. Posljednje četiri godine glavna profesija mu je nešto sasvim drugo. Kako je otkrio, diplomirao je na Fakultetu za prirodnu medicinu i postao priznati doktor prirodne medicine u Švajcarkoj.

pp

"Moje studije su trajale cijelih pet godina od ponedeljka do nedjelje (bez pauze), zato što sam studirao od ponedjeljka do petka na prirodnom odsjeku, a svake subote i nedjelje sam izučavao konvencionalnu medicinu. Zato sam i nestao sa estrade, ali se ne kajem uopšte, zato što se sada bavim jako korektnim poslom. Imam svoju praksu u Cirihu već četri godine i kao doktor prirodne medicine sam priznat kod zdravstvenih osiguranja", rekao je Zoran,piše Mondo.

Pjesma "Juža pruga" ga je proslavila i postala nezaobilazni hit na slavljima, žurkama i u kafanama, međutim, nije bila pisana za njega.

"Pjesma 'Južna pruga' je jako spontano nastala. Ja sam prije tog albuma imao isto tako jako veliki hit 'Lila', koji je u to vrijeme bio mega hit i nije bilo veselja, a da ne zapjevaju tu pjesmu. 'Južnu prugu' sam dobio od istog autora koji mi je pisao i 'Lilu', 'Moniku', 'Nemam brata rođenoga' i 'Momak i po', a to je Pera Stokanović. Inače, pjesma 'Južna pruga' je bila namjenjena drugoj pjevačici. Međutim, kada sam čuo pjesmu odmah sam tražio da je proda meni. Uspio sam da ga ubjedim i nisam pogriješio, jer je pjesma postala evergrin. Odmah sam znao da će to biti pjesma za sva vremena", otkrio je Vanev.

Pogledajte kako danas izgleda:

p

Ne propustite