Čedomir Jovanović iznenadio izjavom, a onda otkrio šta je pisalo u famoznom pismu za Miloševića

Aktuelno
Čedomir Jovanović iznenadio izjavom, a onda otkrio šta je pisalo u famoznom pismu za Miloševića
.

Juče je Zoran Ostojić rekao da je Čedomir Jovanović spasio život Sloodanu Miloševicu, kao i da je jedan čovjek iz SPS-a želio da ubije Miloševića
Lider LDP Čedomir Jovanović otkrio je šta je pisalo na "famoznom" papiru i šta se garantovalo Slobodanu Miloševiću prije hapšenja.

Milošević je slika od krvi i mesa naše tragedije. I dvadeset godina poslije toga ja samo razmišljam od našem narodu. Masa sa Vidovdana je ista masa od 5. oktobra – kaže u gostovanju na “TV Prva” Čedomir Jovanović.

Upitan da li je nakon 20 godina promijenio mišljenje o Miloševiću, Čedomir Jovanović odgovara:

– Ne. Nemam razumjevanja za njegovu politiku i nema opravdanja za greške koje su apsolutno njegove. On nije bio čovjek koji je razumio šta se dešava sa zemljom, vrijeme u kom živi, kontekst – rekao je on, prenosi Blic.

Juče je Zoran Ostojić gostujući u “Jutru” rekao da je Čedomir Jovanović spasio život Sloodanu Miloševicu, kao i da je jedan čovjek iz SPS-a želio da ubije Miloševića.

– Željeli su svi. Svi su željeli mrtvog Miloševića koji će sutra biti fantastičan argument u ratu sa nama – a na pitanje zna li ko je taj čovjek Jovanović je rekao da ne zna.

Banislav Ivković i Slavica Đukić Dejanović su u tom trneutku pomogli, kako navodi, i njemu i Miloševicu, ali i društvu.

– Mi jesmo opterećeni Miloiševićevom sudbinom, ali makar nije bilo one tragedije po kojoj smo tako prepoznatljivi – nismo hvatali jedni druge za vrat – rekao je Jovanović.

Dodao je da je on Miloševiću predložio da naprave dokument kojim će se njemu pružiti garancije.

– Rekao sam mu da su prije 100 godina ljudi sa vlasti odlazili kao Draga Mašin i Aleksandar Obrenović, a on ide u Hag. Mislim i da mu je mjesto bilo u Hagu da mu se sudi za zločine – kaže.

Navodi da je postojao papir, ali ne i dokument kojim se garantuje da neće biti isporučen Hagu, koji je od dopunio jer “Koštunica nije želio da uradi ono što je zatražio od Zorana Đinđića”.

Čedomir Jovanović otkriva šta je pisalo na tom papiru, za koji se smatra da je garantovao da neće biti isporučen u Hag.

– Pisalo je da se hapsi, navedeno je krivično djelo, da će biti sproveden u Centralni zatvor i da se ne hapsi po nalogu neke druge zemlje i da neće biti isporučen sudu neke druge zemlje – objašnjava Jovanović,prenosi Oslobođenje.

Ne propustite