Konaković: Poziv Izetbegoviću da uporedimo kućne liste i zaposlene NIP-a i SDA

Bosna i Hercegovina
Konaković: Poziv Izetbegoviću da uporedimo kućne liste i zaposlene NIP-a i SDA
.

Predsjednik Naroda i pravda Elmedin Konaković održao je danas konferenciju za medije, a povod je nekoliko tema koje dominiraju u političkom spektru.

Konaković je kazao da je priča o NIP-u mlada tri godine, ali da je riječ o projektu koji je uzdrmao političku scenu.

Najviše im smeta kada kažu da su “isti SDA”. Konaković je pozvao i medije i članove SDA da analiziraju imena kandidata NIP-a na listama i da to uporede sa imenima uposlenika u javnom sektoru.

konakovic-izetbegovic-sb

Ja znam da je u periodu od tri godine koliko postoji NIP od 25.000 ljudi u javnom sektoru, znam za jedan slučaj da je osoba koja se može dovesti sa NIP-om zaposlena u jednom preduzeću putem konkursa. Pozivam vas, javnost i članove SDA da istraže moje navode i objave svoje informacije”, kazao je Konaković.

Dodao je da je presedan Adnan Delić koje je svojim radom i iskustvom pokazao zašto je DIF-ovac na čelu Ministarstva privrede.

“Pozivam predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da ja dostavim svoju kućnu listu da dostavimo svoje porodično stablo i uporedimo gdje nam ko radi. A onda obavežemo sve naše članove, ja ću koordinaciju Naroda i pravde, a nek on Predsjedništvo SDA i redom tako od Glavnog odbora, posebno ove zastupnike iz Skupštine KS koji su glasni da urade ovo isto. Dajemo im rok od mjesec dana. Eto vi u ramazanu skupite. Istu press konferenciju sa imenima i prezimenima vaših kandidata, a onda vas sve pozivam novinare da pregledate registre koji su nastali angažmanom NIP-a, SDP BiH, Naše stranke”, kazao je Konaković.

(N1)

Ne propustite