POMIJEŠAJTE OVA 2 SASTOJKA I VIŠE NIKAD NEĆETE VIDJETI MUHU U KUĆI: Od ovog bježe glavom bez obzira, SAVJET ZLATA VRIJEDAN

Sve za dom
POMIJEŠAJTE OVA 2 SASTOJKA I VIŠE NIKAD NEĆETE VIDJETI MUHU U KUĆI: Od ovog bježe glavom bez obzira, SAVJET ZLATA VRIJEDAN
-.

Muhe znaju biti jako dosadne, pogotovo u ljetnim mjesecima kada ih se jednostavno ne možete riješiti. Bilo da se skupljaju na hranu ili samo lete uokolo, ovi kukci ne popuštaju. Ipak, postoji nekoliko načina, i to prirodnih, kako se riješiti muha.

Muhe u većini slučajeva nisu opasne, ali mogu biti prijenosnice virusa i bakterija koje šire ugrizom.

Kako izbjeći skupljanje muha?

Kako se muhe ne bi ni pojavljivale, možete napraviti nekoliko stvari koje ih odbijaju.

1. Uklanjanje truleži

Prije svega možete napraviti jednostavne korake kako se muhe ne bi ni pojavile u vašem domu ili vrtu. Uklonite hranu koja truli kao što je staro meso ili pak trulo voće i povrće.

Također, pazite da su vam sve površine suhe jer muhe liježu jajašca na vlažnim površinama.

2. Iznošenje smeća

Smeće puno hrane i drugih namirnica idealno je stanište muha, posebno u ljetnim mjesecima. Muhe vole miris fermentirane i trule hrane i zato redovito iznosite smeće te se pobrinite da su vam kante uvijek zatvorene.

3. Biljke

Određene biljke ili začini imaju jake mirise koje muhe ne vole. Probajte ih staviti na stol vašeg doma ili zasaditi u vrtu i bit ćete sigurni. Ovdje spadaju:

bosiljak
lavanda
neven
lovorov list
metvica

4. Kajenske papričice i voda

Mješavina kajenskih paprika ili kajenskog papra i vode spriječit će dolazak muha. Pomiješajte to dvoje u posudu s raspršivačem i pošpricajte po prostoru.

5. Muholovke

Kao što im i samo ime kaže, ove biljke se hrane muhama i drugim insektima. Kada su posađene u vrtu same će ih jesti, dok ih u kući vi morate hraniti.

muha

Kako se riješiti muha?

Kada su se muhe već pojavile u prostoriji i nikako ih se ne možete riješiti, postoji nekoliko prirodnih trikova koji vam mogu pomoći.

1. Ocat i sredstvo za pranje posuđa

Mješavina octa i sredstva za pranje posuđa odlična je klopka za muhe. Pomiješajte oko tri centimetra jabučnog octa s nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa u visoku čašu koju ćete prekriti prozirnom folijom. Preko folije stavite gumicu kako bi čvrsto stajala na čaši i izbušite rupice. Muhe će privući miris jabučnog octa, ali će ih deterdžent zalijepiti i neće moći izaći.

2. Zamka od boce

Uzmite plastičnu bocu od litre ili dvije litre i prerežite gornji dio. U bocu ulijte vodu sa šećerom te potom vratite gornji, odrezani dio boce, ali ga okrenite obrnuto tako da je dio gdje inače dođe čep okrenut prema mješavini vode i šećera. Muha će ovako ući u bocu jer će je privući šećer, ali neće znati izaći.

3. Ljepljive trake i sprejevi

Pomoći mogu i ljepljive trake na koje će se muhe zalijepiti i ostati. Postoji i mnogo različitih sprejeva uz pomoć kojih se možete riješiti insekata. Pazite da ne pretjerate sa špricanjem, ali i da vam kemikalije ne dospiju na kožu ili na oči.

Zaključak

Muhe mogu biti jako dosadne, a u nekim slučajevima i opasne. Važno je ukloniti namirnice koje ih privlače i postaviti im prirodne zamke kako ne bi ulazile u kuću. Pomoći mogu i određene biljke, kao i sredstva protiv insekata. Nekada neće biti jednostavno otkriti kako se riješiti muha, ali u ovom slučaju presudna je upornost.

(N1)

Ne propustite