KRALJICA ČIŠĆENJA POKAZALA NOVI TRIK: Odvode nikada nemojte čistiti s deterdžentom i izbjeljivačem, evo zašto!

Sve za dom
KRALJICA ČIŠĆENJA POKAZALA NOVI TRIK: Odvode nikada nemojte čistiti s deterdžentom i izbjeljivačem, evo zašto!
-

Profesionalna čistačica Bailey Carson upozorila je da je izlijevanje izbjeljivača u odvod zapravo prilično opasno jer se na taj način mogu stvoriti otrovne pare

Vanesa Amaro, 'kraljica' čišćenja koju na Instagramu prati 346 tisuća ljudi, a na TikTok-u 3 milijuna, često postavlja videozapise u kojima sa svojim prijateljima i pratiteljima dijeli neke korisne savjete za čišćenje. Nedavno je postavila video na TikTok-u koji je brzo postao viralan.

U videu je koristila tekući deterdžent i izbjeljivač kako bi očistila sudoper i odvod sudopera. Zatim je to sve isprala s mlakom vodom, a upozorila je pratitelje da ne miješaju ocat i izbjeljivač zajedno.

pjimage-2021-04-09t091634-223

No prema riječima profesionalne čistačice Bailey Carson, izlijevanje izbjeljivača u odvod zapravo je prilično opasno i moglo bi nanijeti više štete nego koristi.

- Ne pokušavajte ovo kod kuće! - Bailey je rekla za Insider, objasnivši da će, ako se pomiješaju s izbjeljivačem, sve kemikalije koje ostanu u odvodu izazvati kemijsku reakciju koja stvara otrovne pare.

Miješanje octa i tekućine za pranje je sigurno, ali sredstva za pranje i izbjeljivača nije, rekla je Bailey.

Deterdžent za pranje posuđa često sadrži amonijak koji u kombinaciji s izbjeljivačem pušta otrovni plin kloramin.

- Iako nije dovoljno smrtonosan, najbolje je izbjeći taj rizik - upozorila je.

Srećom postoje sigurniji načini za čišćenje sudopera i odvoda, a tekućina za pranje je i dalje dobra opcija. Kaže da prvo pustite kipuću vodu kako bi se otopile masnoće. Druga mogućnost može biti upotreba sode bikarbone i octa kako biste s lakoćom odčepili odvod, piše The Sun.

 

Ne propustite