NAKON VANJE KNEŽEVIĆ, MARIJA OSTALA BEZ JOŠ 2 TAKMIČARA: Oni su napustili takmičenje ZVEZDA GRANDA, POZNATI RAZLOZI

Show
NAKON VANJE KNEŽEVIĆ, MARIJA OSTALA BEZ JOŠ 2 TAKMIČARA: Oni su napustili takmičenje ZVEZDA GRANDA, POZNATI RAZLOZI
.

Marija Šerifović, nakon diskvalifikacije Vanje Knežević, kojoj su predviđali uspjeh u "Zvezdama Granda", ostala je bez još dva jaka takmičara. Stela Rade iz Hrvatske prije dva dana je donijela odluku da napusti takmičenje, dok je nekoliko dana prije nje to uradio i Mahir Mulalić iz Bosne i Hercegovine, koji je bio jedan od favorita za pobjedu.

Mlada pjevačica je riješila da karijeru uzme u svoje ruke, jer smatra da na sceni "Granda" nije prava ona, dok je Mahiru preminula majka. On nije našao snage da nastavi s takmičenjem, a Marija, kao i Saša Popović, imali su razumijevanja za njegovu odluku. 

2526217-mahir-mulalic-ff

foto: Instagram

Marijina kandidatkinja, koju su svi upamtili po roze kosi, oglasila se na svom Jutjub kanalu. - Odustala sam od "Zvezda Granda". Nemam ništa protiv "Granda", to je lijepo iskustvo za mene, mnogo toga sam naučila, ali sam shvatila da to nije moj put. Ne želim da potpišem ugovor s "Grandom", otvaram svoj studio, svoju produkcijsku kuću, radim na prvoj autorskoj pjesmi, koju će uskoro objaviti. Radim sa svojim dečkom Tinom. Odlučili smo da idemo dužim i sigurno težim putem. Ne želim da mi se karijera gradi na nekom žutilu, pričama, tračevima, ne želim da mi se karijerom bavi neko drugi. Ponavljam, ne mislim da su "Zvezde Granda" loš put, mnogo ljudi se tamo proslavilo, ali smatram da ja nisam lik za to - rekla je i nastavila:

2526215-stela-rade-ff

foto: Instagram

- Prioriteti su mi se promijenili, želim da budem slobodna, da pjevam pjesme koje ja želim. Iz tog razloga "Grand" nije za mene. Druga stvar je što tamo ja ne mogu biti ono što jesam. Taj koncept mi ne odgovara, tamo ne mogu da dam svoj maksimum, jedni mi kažu da sam više za narodnu muziku, drugi za pop i u svemu tome ja nisam uspjela da popričam sama sa sobom šta sam, narodnjak ili pop pjevač. Tamo ne mogu da dođem do izražaja. Još jedna stvar koja me je natjerala da baš sada odustanem jeste to što sam pripremila jako zahtijevne pjesme za ovaj krug, a koje su meni drage. Jedna je "Stine" od Olivera Dragojevića i druga od Kaliopi "Crno i belo". Nekako mi je sve vrijeme u glavi da tamo neću moći da pokažem kako ih ja zaista mogu otpjevati. Tamo mi je neprirodno okruženje, ne mogu da kontrolišem uslove u kojima pjevam, ne kažem da su loši, ali su specifični. I matrice nisam našla dovoljno dobre, to ne bih bila ja - završila je Stela Rade.

(kurir.rs)

Ne propustite