Elon Musk je upravo objavio kako će "DOGECOIN doslovno poslati na Mjesec"... i vrijednost je, očekivano, eksplodirala

Biznis
Elon Musk je upravo objavio kako će "DOGECOIN doslovno poslati na Mjesec"... i vrijednost je, očekivano, eksplodirala
.

eć smo u nekoliko navrata pisali o tome s kolikom moći raspolaže Elon Musk kad je riječ o svijetu kriptovaluta. Svojim potezima (prije svega objavom da Tesla kupuje Bitcoin i da će se njihovi električni automobili od sad moći kupiti za najpoznatiju svjetsku kriptovalutu) gotovo je vlastoručno prebacio Bitcoin (BTC) preko psihološke granice od 50 000 USD (trenutačno je na oko 58 tisuća).

No, dok su oči investitora u kriptovalute diljem svijeta usmjerena prema Bitcoinu "svemoćni" Elon Musk još puno snažnije "drma" prostor jedne druge kriptovalute, naravno, govorimo o Dogecoin-u (DOGE). Elon je sa svega nekoliko poruka na Twitteru krajem prošle i početkom ove godine podigao ovu simpatičnu kriptovalutu, koja je kreirana prije 7 godina kao šala (doslovno kao ironični odgovor na Bitcoin), u kripto-nebesa.

1 Dogecoin 1.1.2021. vrijedio je 0.004 USD. U trenutku ovog pisanja vrijednost mu iznosi 0.063 USD - to je porast vrijednosti veći od 1 500%! U međuvremenu je nabujala i Reddit zajednica (trenutačno preko 1.2 milijuna članova) okupljena oko ove kriptovalute koju krasi maskota japanskog psa Shiba Inu. "Ekipa" malih investitora okupljena oko Dogecoina duboko vjeruje da je upravo ovo "novi Bitcoin" (malo teže, imajući u vidu da je BTC ograničen glede kvantitete, a DOGE nije), a u nove uspone vodi ih upravo Musk sa svojim izjavama (najčešće na Twitteru).

Danas je pak, prije nešto manje od sat vremena u vrijeme pisanja ovog teksta, na svom Twitteru objavio ovo: "SpaceX će postaviti doslovni Dogecoin na doslovni Mjesec".

1

I što se dogodilo zatim? Ono što se moglo i očekivati - grafikon govori više od riječi:

2

Trgovanje Dogecoinom u zadnjih 7 dana

Očekivano, vrijednost Dogecoina je "eksplodirala" i otišla u svega nekoliko minuta s 0.054 USD na skoro 0.07 USD (točnije 0.068 USD).

Ali što Elon zapravo misli pod slanjem DOGE-a na "doslovni Mjesec"? Valjalo bi obratiti pažnju na datum kad on to objavljuje - 1. travnja! Očito je da se Musk malo našalio, ali ta njegova prvoaprilska šala pokrenula je val trgovanja koji se mjeri u milijardama USD.

I tako se još jednom potvrđuje ogromna moć koju Musk posjeduje na ovom iznimno volatilnom tržištu. Može pokretati i Bitcoin, kao što smo vidjeli, ali mora se oko toga i ozbiljno angažirati, no kad je riječ o Dogecoinu... tu je apsolutni gospodar sudbine.

Ne propustite