TRIK OD 2 SEKUNDE KOJI PRODUŽAVA ŽIVOT MAŠINI ZA VEŠ: Majstori ovo rade kod kuće - časkom otklanja vlagu i bakterije!

Sve za dom
TRIK OD 2 SEKUNDE KOJI PRODUŽAVA ŽIVOT MAŠINI ZA VEŠ: Majstori ovo rade kod kuće - časkom otklanja vlagu i bakterije!
-

Mašina za veš jedan je od omiljenih kućnih aparata, skraćuje obavljanje kućnih poslova - dok ona "vrti", vi se bavite drugim, važnijim ili zabavnijim stvarima!

Ali, mašina za veš može i da se pokvari, bila stara ili nova, i to najčešće zbog nepravilnog korišćenja. Sada je naučnica koja sarađuje sa proizvođačima mašina i deterdženata otkrila šta će joj produžiti životni vijek!

washing-machine-door-lock

Vjerovatno ste već čuli za trikove za blistavo bijeli veš, kao i razlog zbog kojeg bi trebalo da uvijek držite vrata mašine odškrinuta, a sada je naučnica Dženifer Ahoni objasnila šta bi još trebalo uraditi.

Posudu za deteržent, omekšivač i izbjeljivač takođe bi trebalo da ostavite otvorenu poslije korišćenja mašine! U nju se sipaju deterdžent u prahu koji može ostaviti gromuljice, ali i tečna sredstva koja neće ispariti "sama od sebe". Sve što treba da uradite nakon pranja veša je da otvorite i ta vratanca, za to vam ne trebaju ni čitave dvije sekunde!

"Veoma je važno da ne zanemarite ni taj dio mašine. Većina ljudi zna da bi vrata bubnja trebalo da budu odšrinuta da bi vlaga, u kojoj cvjetaju bakterije i buđ, mogla da ispari. Ali većina zaboravi pregradu za deterdžent. U njoj se takođe mogu skupljati ostaci vlage koji su pogodni za razvoj bakterija i buđi", rekla je ona,prenosi Mondo.

Ahoni je ponovila da je najbolji način da mašina dugo traje redovno održavanje, provetravanje i korišćenje prave doze deterdženta i omekšivača.

Ne propustite