NAJBOLJE PRIRODNO ĐUBRIVO - SOBNE BILJKE u proljeće PRIJE CVJETANJA ZALIJTE OVIM: Garantuje jačanje korijena i BUJNO CVJETANJE

Praktična žena
NAJBOLJE PRIRODNO ĐUBRIVO - SOBNE BILJKE u proljeće PRIJE CVJETANJA ZALIJTE OVIM: Garantuje jačanje korijena i BUJNO CVJETANJE
-

Ukoliko vaše cvijeće sporo raste, ne cvjeta i žuti, probajte trik iskusnih baštovana koji uz pomoć kvasca biljki podare novi sjaj.

Ključ je u prihrani koja je jeftinija, prirodnija, a rezultati su odmah vidljivi.

Biljke tokom proljeća i ljeta traže malo više pažnje i sastojaka. Da li ste znali da skupa i vještačka đubriva iz apoteke, može da zamijeni prihrana cvijeća kvascem.

Promjene na biljkama

Nedostatak hranljivih materija u supstratu se ogleda u promenama na samim biljkama.Ako biljka sporo raste, neće da cveta, ima promene na listovima, koren se slabo razvija i slično, to su pokazatelji da joj nešto fali, te da je neophodna bolja njega.

Način da se stvari poprave, je da se sa vremena na vreme, daje prihrana. Kada je riječ o cvijeću, obično se daje tečno đubrivo, prirodno ili veštačko. Prirodno đubrivo možemo i sami da pravimo. Isprobajte obavezno i đubrivo od kvasca, jer su iskustva veoma pozitivna.

kvasac-620x350

Zašto prihranjivati biljke kvascem?

Svi žele da imaju zdrave i lijepe biljke, a to je upravo ono što se kvascem postiže. Dobijamo brži rast, bolje cvjetanje, ljepše listove i jači korijen. Kvasac sadrži sastojke koji dobro utiču na rast i razvoj biljaka - vitamine B kompleksa, fitohormone i auksin. Zamislite kako raste testo kada zamijesimo hljeb - slično tako rastu i biljke kad im se daje kvasac.

Kako se pravi rastvor od kvasca

Rastvor od kvasca za cveće i ostale biljke, pravi se tako što na 10 g kvasca, dodajemo 1 malu kašiku šećera i 1 l vode.

U zavisnosti koliko vam je rastvora potrebno za zalivanje biljaka, vi ćete proporcionalno napraviti dovoljnu količinu. Pomešati sastojke i ostaviti da odstoji nekoliko sati, pa ponovo promešati i zaliti biljke. Savet je da se uvek rastvor pravi svež.

Prihrana cvijeća kvascem radi se na 10-15 dana. Tokom leta može da se zaliva ovim rastvorom jednom nedeljno. Sastojci iz kvasca popravljaju kvalitet zemljišta, što odgovara biljkama. Biljke postaju snažnije, a prihrana kvascem može se koristiti i za sobne i za baštenske biljke.

(Stil Kurir)

Ne propustite