STAVITE 1 TAJNI SASTOJAK I TIJESTO ĆE BITI SAVRŠENO: Svaka domaćica je oduševljena, MORATE PROBATI

Praktična žena
STAVITE 1 TAJNI SASTOJAK I TIJESTO ĆE BITI SAVRŠENO: Svaka domaćica je oduševljena, MORATE PROBATI
.

Donosimo vam male trikove koji će vam olakšati pravljenje tijesta od sad pa nadalje.

Ljudi tijesto prave na razne načine, ali kada je riječ o sastojcima koje koriste inače je riječ o jednim te istim, te su varijacije prisutne samo u omjeru količina tih sastojaka ili u redoslijedu dodavanja istih.

tijesto2

Ovi trikovi su univerzalni, pa tako ne morate prilagođavati svoje provjerene recepte, nego samo pri idućem pravljenju dodatno obratite pažnju i na ove detalje.

1. Prije nego uopšte počnete sa pravljenjem tijesta, obavezno iz frižidera izvadite jaja i puter, te ih neko vrijeme držite na sobnoj temperaturi u kuhinji. Hladni sastojci mogu da naruše teksturu vašeg tijesta, pa da se kasnije razočarate dok budete gledali kako se razvija.

2. Nikad dok pravite tijesto nemojte pretjerivati sa količinom kvasca ili praška za pecivo, kako vrlo lako možete postiži kontraefekat od željenog.

tijesto1

3. Tijesto u koje ste dodali kvasac uvijek stavljajte samo u zagrijanu rernu, kako to znatno utječe na kvalitetu tijesta pri jelu.

Na kraju, najveća tajna svake iskusne domaćice jeste da one u svako tijesto stavljaju po samo jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta. 

Ne propustite