NE ČUPAJTE PINCETOM! Evo kako da dlačice iznad usana nestanu, SMJESA KOJA JE MNOGIM ŽENAMA POMOGLA (RECEPT)

Praktična žena
NE ČUPAJTE PINCETOM! Evo kako da dlačice iznad usana nestanu, SMJESA KOJA JE MNOGIM ŽENAMA POMOGLA (RECEPT)
.Sigurno ste već čuli od kozmetičarke da pincetom ne čupate dlačice iznad usana, jer će poslije narasti još tamnije.

Sigurno ste već čuli od kozmetičarke da pincetom ne čupate dlačice iznad usana, jer će poslije narasti još tamnije.

San svake žene je lice bez ijedne vidljive dlačice. Iako se time mogu pohvaliti samo rijetke sretnice, ako ste se odlučili ukloniti ili pak prikriti nepoželjne 'brkove', donosimo savjete kako to učiniti

Brzina rasta dlačica kod svake je žene različita, ali prosjek se računa između dva i šest tjedana. Odabir metode uklanjanja dlačica trebao bi ovisiti o tipu kože, boji tena i teksturi dlake.

Svijetla koža i svijetle dlačice

Svijetla koža najčešće je i puno osjetljivija te jače reagira na agresivnije tretmane. Najbolji način za ovaj tip je prikrivanje dlačica izbjeljivanjem.

One će postati gotovo nevidljive te neće izazvati iritacije na koži. Prije izbjeljivanja testirajte na koži ruke proizvod kako bi bili sigurni da nećete dobiti alergijsku reakciju.

brkovi

Tamna koža i tamne i tanje dlačice

S obzirom na to kako bi se izbjeljenje dlačice vidjele na tamnoj koži, najbolja metoda uklanjanja brkova je depilacija. Tamna koža najčešće nije toliko osjetljiva i dobro reagira na depilaciju voskom.

Isto tako, vosak ne sadrži kemikalije te ne uklanja gornji epidermalni sloj kože te su iritacije kod ovog postupka puno rjeđe.

Tamnija koža i tamne i deblje dlačice

Iako je depilacija voskom najpopularniji oblik uklanjanja dlačica za deblju strukturu dlake preporučuje se epilacija. Aparat za uklanjanje dlačica će tako biti puno temeljitiji.

Isto tako, sve popularnija je epilacija koncem. Ova metoda se radi u kozmetičkom salonu, vrlo je detaljna i precizna, a može ukloniti i najsitnije dlačice na cijelom licu.

TUGA, PRONAŠLI KATE MIDDLETON NASRED KUPATILA: William odmah pozvao doktore, EVO ŠTA SE DESILO

Broj jedan za kiosk - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

TRIK KOJI KORISTE ŽENE SA BLISKOG ISTOKA

Većina žena muku muči sa dlačicima iznad gornje usne. 

Žene na Bliskom istoku vijekovima koriste ovu smjesu, a veće neko vrijeme je popularna i u Americi. 

kak-bystro-ubrat-prywi-na-lice

Njen sastav je potpuno prirodan, a pored toga što uklanja dlačice djeluje i umurijuće. 

med

 

Ako vam se smučio vosak ili trake za depilaciju, ili pak neki hemijski preparati, vrijeme je da probate ovu metodu uklanjanja dlačica uz pomoć maske sa medom, zobenom kašom i limunom.

limun3

Prednost ove smjese je i što se brzo priprema, a lice vas neće peći jer ne sadrži nijednu hemikaliju. Potpuno prirodno i bezbolno, a najbolje od svega je što je zaista djelotvorna.

Potrebni sastojci za ovu smjesu su:

    2 kašike meda
    1 kašika zobene kaše
    2 kašike soka od limuna

maska

Postupak pripreme: 

Sve navedene sastojke dobro pomiješajte da dobijete ujednačenu masu i utrljajte na mjesta na licu odakle želite ukloniti dlačice. Utrljajte nježno praveći kružne pokrete. Smjesu zatim ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga je isperite toplom vodom.

Zatim nanesite hidratantnu kremu kako bi koža ostala njegovana. Postupak ponavljajte 2 do 3 puta sedmično za optimalne rezultate. U roku od mjesec dana dlačice će u potpunosti nestati.

 

Ne propustite