SVAKU NOĆ OVO MAŽE I PROŠIRENE VENE SU JOJ NESTALE: Sad bez stida oblači kratke haljine, OVO MORATE PROBATI

Praktična žena
SVAKU NOĆ OVO MAŽE I PROŠIRENE VENE SU JOJ NESTALE: Sad bez stida oblači kratke haljine, OVO MORATE PROBATI
Samo jedna bočica ovog ulja ima moć da ublaži simptome preko 10 oboljenja

Samo jedna bočica ovog ulja ima moć da ublaži simptome preko 10 oboljenja

Kantarionovo ulje se dobija od istoimenog žutog cvijeta. Ova ljekovita biljka raste uz ivice šuma, po čistinama i livadama, a cvjeta tokom cijelog ljeta. Upravo je jul mjesec kada je najlakše nabrati kantarion jer najviše cvjeta upravo u ovo doba.

Od davnina je poznata u narodnoj medicini kao biljka čija je lekovitost širokog spektra. Ima antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protivgljivično) delovanje i bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji deluju protivupalno i pomažu epitelizaciju kože.

Ako imate problema s kožom, ili ste izgoreli na suncu, kantarionovo ulje biće odličan izbor za negu kože. Samo imajte na umu da je ulje fototoksično i nije pogodno za sunčanje. Najbolje je da ga koristite u večernjim satima kada se nema sunca. Možete da ga nanesete na sve vrste rana.

Starinski recept koji će umiriti kašalj, bronhitis, pa i upalu pluća: Ovaj melem je nezamenjiv za vaše disajne puteve!

cvijet

Osim toga, ovo ulje će pomoći i kod upale jajnika, vaginalnih infekcija, gljivica i virusnih infekcija, uključujući HPV, herpes, hemoroida, proširenih vena, čireva, ožiljaka, strija i akni, reume i gihta, upale mišića i nerava. Sprečava rane od dugotrajnog ležanja, pa se preporučuje i bolesnicima koji stalno leže u sprečavanju dekubitusa.

Dokazana je učinkovitost u saniranju upale mišića i živaca, reume, išijasa, neuralgija, mialgija, lumbaga i gihta. Ono veoma dobro pospešuje cirkulaciju, te se sve češe upotrebljava za relaks ili sportske masaže.

Koristi se i kod menstrualnih grčeva, a još će biti efikasnije ako istovremeno pijete i čaj od kantariona.

Kantarionovo ulje u službi lepote

Kantarionovo ulje je moćno sredstvo za negu kože, dokazano deluje protiv strija, bora, akni i celulita. Koristi se za lečenje rana i opekotina, čireva.

Kako se koristi kantarionovo ulje za lice?

Koža lica je posebno osetljiva jer je stalno izložena spoljašnjim faktorima sredine, pa zato zahteva posebnu negu i pažnju. Kantarionovo ulje za lice pomoćiće u lečenju upornih akni i bubuljica. Veliki broj ljudi muku muči upravo sa ovim neprijatnim promenama na koži. Akne su posebno uporne i najčešće se pojavljuju na nosu, bradi i obrazima, odnosno zahvataju veliku regiju.

Ukoliko želite trajno i prirodno rešenje, toplo vam preporučujemo uz blagotvorno ulje i čaj od kantariona za ispiranje lica. Pre tretmana, umijte se i detaljno očistite kožu, a zatim na vatu nakapajte nekoliko kapi ovog ulja i dobro utrljajte na kritična mesta. Isto tako možete tretirati bubuljice.

Ovo ulje možete napraviti i sami i to na sledeći način: 

Litar hladno presovnog ulja (na primer maslinovog) sipajte u prozirnu staklenu bocu i dodajte 100 g kantariona. Bocu prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Ostavite na sunčanom mestu 40 dana kako bi cvetovi otpustili ulje. Dobijenu tamnocrvenu tečnost potom dobro procedite kroz gazu i dodatno pritisnite cvetove. Čuvajte u tamnoj staklenoj boci na sobnoj temperaturi.

Ne propustite