3 LAŽI KOJE JE MEGHAN MARKLE IZGOVORILA KOD OPRAH: Mediji provjerili informacije, evo šta je slagala!

Kiosk
3 LAŽI KOJE JE MEGHAN MARKLE IZGOVORILA KOD OPRAH: Mediji provjerili informacije, evo šta je slagala!
.

Otkrila je nekoliko novih i šokantnih informacija, međutim - jesu li one istinite?

Princ Harry i Meghan Markle još jednom su uspjeli - šokirati svijet. Naime, u intervjuu stoljeća, kako ga mnogi nazivaju, slavnoj Oprah Winfrey po prvi puta su ispričali svoju stranu priče života na dvoru, ali i poslije njega. Otkrili su pritom kako im uskoro stiže djevojčica, ali i nekoliko poprilično šokantnih informacija o kojima će se pričati jako, jako dugo. Među njima svakako je 'iskočila' ona o rasizmu. Naime, Meghan tvrdi kako obitelj dječaku, još za vrijeme njezine trudnoće, nije htjela dati kraljevsku titulu, i to zbog boje kože. Nadalje, Meghan je nekoliko puta tijekom intervjua naglasila kako nije ništa znala o kraljevskoj obitelji sve dok nije postala njihova članica, a priznala je i da su se ona i Harry u tajnosti oženili tri dana prije službene ceremonije. Međutim, je li to zaista tako? U nastavku donosimo činjenice koje je provjerio britanski Daily Mail.

ČINJENICA 1. - Meghan nikad nije istraživala britansku kraljevsku obitelj

VJEROJATNOST - mala

Meghan je otpočetka intervjua s Oprah tvrdila kako nikada nije 'googlala' Harryja, ali niti njegovu slavnu obitelj. Ipak, stručnjaci za kraljevsku obitelj, ali i bivša Meghanina prijateljica - tvrde suprotno. 'Naravno, oboje su prije slijepog spoja 'napravili svoju zadaću' i 'googlali' se međusobno. Harry, koji je proučio Meghan na društvenim mrežama, bio je zainteresiran.

Slično tvrdi i Meghanina prijateljica te kuma na vjenčanju s njezinim prvim suprugom Trevorom Engelsonom, Ninaki Priddy. 'Meghan je oduvijek bila fascinirana kraljevskom obitelji. Htjela je postati nova princeza Diana', ispričala je za Daily Mail Ninaki netom prije raskošnog vjenčanja Markle i princa Harryja u svibnju 2018.

ČINJENICA 2. - Meghan i Harry potajno su se vjenčali tri dana prije službene ceremonije

VJEROJATNOST - mala

'Tri dana prije našeg vjenčanja, mi smo se zapravo vjenčali. Nazvali smo biskupa i samo mu rekli 'Gledajte, ovo je spektakl za svijet, ali mi želimo to obaviti sami. Bili smo sami nas dvoje u dvorištu s nadbiskupom Canteburyjem', otkrila je Meghan u intervjuu.

Ipak, Engleska crkva propisuje da prilikom vjenčanja moraju biti prisutna barem dva svjedoka. Osim toga, publika ima neograničeno pravo na pristup crkvi za vrijeme ceremonije vjenčanja kako bi mogla iskazati protivljenje sklapanju braka. Daily Mail piše kako je vjerojatno bila riječ tek o pukoj razmjeni zavjeta, a ne o pravom vjenčanju.

profimedia-0431891163

foto: Profimedia

ČINJENICA 3. - ARCHIE JE ROĐENJEM STEKAO PRAVO NA TITULU 'PRINCA'

VJEROJATNOST - nikakva

'Činjenica da prvo 'obojeno' dijete u kraljevskoj obitelj ne bi bilo titulirano kao i ostala unučad... Nemaju pravo to mu oduzeti', rekla je Meghan govoreći o rasizmu na dvoru i činjenici da se obitelji ne bi nikako sviđalo da nasljednik princa Harryja bude - druge rase.

Ipak, titulu princa obitelj Archieju nije mogla oduzeti jer - on ju ni nije stekao rođenjem. Naime, on bi tu titulu mogao steći tek u slučaju da princ Charles dođe na tron, dok su ju djeca Williama i Kate stekla po rođenju. Naime, prema zakonu iz 1917. godine kojeg je donio kralj George V, samo djeca onih koji su direktni nasljednici krune mogu naslijediti kraljevske titule.

(story.hr)

Ne propustite