DETERDŽENT NIJE SAMO ZA PRANJE POSUĐA, MOŽETE GA ISKORISTITI U JOŠ 9 SITUACIJA: Broj 7 će vas oduševiti, OVO SVAKA ŽENA MORA ZNATI

Praktična žena
DETERDŽENT NIJE SAMO ZA PRANJE POSUĐA, MOŽETE GA ISKORISTITI U JOŠ  9 SITUACIJA: Broj 7 će vas oduševiti, OVO SVAKA ŽENA MORA ZNATI
.

Zasigurno ste već čuli ili isprobali deterdžent za suđe u nekim drugim ulogama koje nisu nužno pranje posuđa.

Budući da je izvrsno sredstvo za otklanjanje masnoća, djeluje na njih tako da ih otapa pa postaju jednostavnije za uklanjanje. Upravo zato ga možete ga koristiti za čišćenje mnogo stvari koje nisu posuđe. Neki čak savjetuju i pranje kose s deterdžentom, međutim, mi vam donosimo savjete za korištenje ovog sredstva u domu.

deterdzent-sudje

Laštenje nakita

Krpica i malo deterdženta učinit će vaš nakit ponovno blistavim i vratiti mu izgled kao da je tek kupljen.

Čišćenje naočala

Ako naočale nosite po cijele dane, pogotovo po vrućinama dok se znojite, dobro ih je oprati u deterdžentu. Stavite deterdžent na jagodice prstiju, namočite stakla naočala pod vodom i samo ih istrljajte. Isperite naočale i osušite ih papirnatim salvetama.

Čišćenje prozora i ostalih staklenih elemenata

Kažu da je s vremena na vrijeme prozore, kao i sve staklene površine, dobro oprati deterdžentom za suđe i spužvom. U potpunosti će ukloniti sve masne mrlje, a na kraju ga možete osušiti običnim papirnatim salvetama. Posebno je dobar za staklo od pećnice na kojem se u kratkom vremenu uvijek nađu tvrdokorne masne mrlje.

Pranje podova

Ako vam ponestane sredstva za pranje podova, uvijek možete iskoristiti kantu vruće vode i deterdžent za suđe.

Čišćenje luftića

Iako je ovo predmet koji je stalno u vodi, ako se zaista puno koristi, kombinacija sunca i soli ga može uništiti. Osim toga, sigurno ga nosite i po plaži gdje dotiče tlo. Također, na njega dolazite i nakon što stavite na sebe kremu za sunčanje čije masnoće onda ostaju. Stoga ga je dobro na kraju svake sezone (ili malo češće) oprati spužvom i deterdžentom kako bi se temeljito uklonile sve masnoće i prljavštine.

Uklanjanje mrlja s odjeće

Deterdžent je posebno dobar za uklanjanje mrlja s odjeće za koje nam se čini kako baš i neće “ići dole”. Ruž za usne, motorno ulje, pa čak i mrlje od crnog vina. Stavite deterdžent na mrlju, a zatim komad odjeće stavite u perilicu.

Odbija voćne mušice i mrave

Ako imate problem s ovim životinjicama, u jednu malu posudu pomiješajte malo octa i deterdženta za posuđe. Voćne mušice će se početi skupljati oko posude, umjesto oko voća, a mrave će ovaj miris jednostavno odbiti te se neće niti približiti.

Pranje češljeva i četki

Češljeve i četke potrebno je prati otprilike svaka dva mjeseca. Koristimo ih gotovo svaki dan, što znači da se na njima nakupi jako puno masnoće koju će najbolje ukloniti topla voda i deterdžent za suđe.

Dodatan savjet: Tajna dobre manikure

U jednu posudu ulijte malo deterdženta za suđe, upravo onoliko da u nju možete staviti vrhove prstiju. Deterdžent omekšava kožu oko nokta, a s nokta skida njegov prirodni površinski sloj masnoće, što znači da će se lak za nokte bolje primiti i dulje trajati.

Izvor:Jutarnji

Ne propustite