PRVI ZNACI TRUDNOĆE! Ovako ćeš ZNATI da je beba na putu, PRIJE nego što uradiš TEST!

Mame i bebe
PRVI ZNACI TRUDNOĆE! Ovako ćeš ZNATI da je beba na putu, PRIJE nego što uradiš TEST!
,

Prije nego što uradiš test za utvrđivanje trudnoće, trebalo bi da prođe bar dvije do tri nedjelje, kako bi rezultati bili sto posto precizni. Međutim trudnoća se može prepoznati i po simptomima koji se mogu javiti dosta ranije. 

Jede ti se određena hrana, a neke namirnice koje si voljela ti se gade.

Promjene u hormonima mogu uzrokovati žudnju za hranom, ili pak averziju prema nekim namirnicama. Ove promjene se mogu zadržati i kasnije u trudnoći.

Trudnoća

Ukoliko primjetite da su grudi poslije,  promjenile boju ili su vrlo osjetljive na dodir, ovo može biti znak trudnoće. 

couple-happy-pregnancy-test-american-pregnancy-association-help-during-pregnancy-unplanned-planned-infertility-1

Ideš u toalet dosta češće.

Možda još nema bebinih šutiranja u bešiku, ali to ne znači da nećete i na samom početku imaći češće pauze da piškite,prenosi Srbijadanas.. Vaši bubrezi rade brže kako bi očistili tijelo od toksina, a, naravno, hormoni i ovde imaju svoju ulogu. Pijte dovoljno tečnosti, bez obzira na česte pauze za toalet.

Stalno si umorna

Ukoliko radite ili imate mnogo dnevnih obaveza, onda vas često sustiže umor. Ipak, ne mislimo na tu vrstu umora, već na onu ogromnu potrebu za snom dok radite, jedete, sjedite sa prijateljima. Progesteron vas može učiniti znatno pospanijim.

Osjećaš mučninu

Iako se one prave mučnine javljaju tek oko šeste nedjelje trudnoće, nekada se mogu javiti i već poslije tri nedjelje. Kako su umor i mučnina povezani, iskoristite priliku da više spavate, ležite i odmarate se. Ukoliko pijete prenatalne vitamine, postoji mogućnost da postanete malo gadljiviji, pa je najbolje da ih uzimete uveče i sa hranom. Vitamini sa dodatkom vitamina B6 mogu smanjiti mučninu.

Povišena temperatura

Ako mjerite temperaturu kako biste odredili ciklus i primetite njen porast  u momentima kada ne očekujete menstruaciju, vrlo je moguće da ste u drugom stanju.

 

 

Ne propustite