1 STVAR VODOINSTALERI NIKADA NE BACAJU U SUDOPERU: Svi pravimo istu grešku, a izbija nam pare iz džepa

Kiosk
1 STVAR VODOINSTALERI NIKADA NE BACAJU U SUDOPERU: Svi pravimo istu grešku, a izbija nam pare iz džepa
,

Tanjir sa ovom namirnicom samo odložimo u sudoperu, ne razmišljajući o posljedicama...

Da u sudeperu ne treba sipati masnoće i soc od kafe, svi dobro znaju. Ove supstance se talože u vodovodnim cijevima, što vremenom dovodi do začepljenja. 

Posljedica je neprijatan miris koji se osjeća iz ovog kuhinjskog elementa, kao i voda koja kada perete sudove nikako "da ode".

gettyimages-1205228815

Ali postoje još neke stvari koje su pogubne za vodovodne cijevi, a da to malo ko zna. Većina nas baca ostatke brašna u sudoperu, a vodoinstaleri kažu da je to posljednje što treba da radimo. Evo i zašto!

Razmislite samo šta se dešava kada brašno pomiješate sa vodom... Tako se prave osnovna tijesta, zar ne? Stvara se smjesa koja je nalik ljepilo, a ima i takvo svojstvo. Zalijepiće se na zidove cijevi, što će otežati protok vode,prenosi Mondo.

Dodatni problem je i što će se druge supstance koje prolaze kroz odvod lijepiti za ovu tjestastu smjesu, pa tako uzrokovati brže začepljenje.

Isti slučaj je i sa pirinčem koji će nakon dužeg kontakta sa vodom nabubriti. Stručnjaci ističu da manja količine obje ove namirnice ne može da napravi veliki problem, ali da ipak treba povesti računa ukoliko biste da uzbegnete pozive vodoinstalateru i plaćanje otčepljivanje odvoda.

Ne propustite