SLIKA SUŠENJA VEŠA IZ BEOGRADA PREPALA LJUDE, zbog ovog prizora dobijaju napad panike: SVE ĆE VAM BITI JASNO KAD VIDITE

Kiosk
SLIKA SUŠENJA VEŠA IZ BEOGRADA PREPALA LJUDE, zbog ovog prizora dobijaju napad panike: SVE ĆE VAM BITI JASNO KAD VIDITE
.

Kada se ova fotografija pojavila na "Reditu", blago rečeno, ostadosmo šokirani. Kako autor kaže, fotografija je iz novobeogradskog bloka 23, a na ovoj mreži spakovana je na stranicu "Ubran hell".

A da li ovaj "urbani pakao" zaista i postoji, odgovorila je Ivanu Milenković, ženu koja više od osam godina živi baš u bloku 23.

"Apsolutno. Ovo je svakodnevnica. Šta da vam kažem, kada sedim u trpezariji, tačno znam kada je komšinica izbacila novu turu šarenog veša. Ne mogu da kažem da mi to smeta, ali nije higijenski, a i u bloku ima toliko toga važnijeg da se riješi, tako da na ovaj rašireni veš skoro više niko i ne obraća pažnju."

display

foto: Reddit

Kako taj veš uopšte kače i skidaju sa štrika, razapetog između dvije zgrade? Djeluje kao da može da bude i jako opasno.

"To je neki italijanski sistem, sa spregama. Ne znam tačno da vam objasnim, ali znam da razvlače taj kanap od terase do terase", rekla nam je Ivana.

I komentari na "Reditu" ispod fotografije bili su šaroliki. Ipak, najviše je bilo onih koji su u nevjerici da to uopšte i dalje postoji. Ovo misli jedan Amerikanac.

"Ma da li je moguće da Srbi rizikuju život samo da bi okačili veš".

Bilo je i onih kojima se prizor dopao "O, prelijepo, stavljam ovu fotografiju kao volpejper na telefon i ne, nisam sarkastičan."

Neki su se, dok su gledali, dobro uplašili "Dok gledam ovaj veš kako leluja među zgradama, dobijam ozbiljan napad panike."

Nakon svih ovih kometara, oglasio se i autor fotografije, koji je napisao da je ipak možda malo pretjerao što je ovu sliku stavio baš na stranicu "ubran hell".

"Da, ovo možda jesu brutalne blok zgrade izgrađene za vrijeme socijalističke Jugoslavije, ali u bloku 23 stanovi su veliki, prostrani, a u samom bloku ima mnogo zelenila, tu su i pijaca, vrtić i škola."

Inače, sušenje veša na terasama koje gledaju na ulicu u Srbiji je zabranjeno, a za to su propisane i kazne od 2.500 dinara.

(Žena Blic)

Ne propustite