"ISPROBALI SMO PRAVILO 3X3 I NAŠ BRAK NIKADA NIJE BIO BOLJI" Mama dvoje djece otkriva DA JOJ JE OVO SPASILO BRAK

Praktična žena
"ISPROBALI SMO PRAVILO 3X3 I NAŠ BRAK NIKADA NIJE BIO BOLJI" Mama dvoje djece otkriva DA JOJ JE OVO SPASILO BRAK
Mama dvoje djece tvrdi da joj je pravilo 3x3 spasilo brak i da bi ga se svi roditelji trebali pridržavati.

Mama dvoje djece tvrdi da joj je pravilo 3x3 spasilo brak i da bi ga se svi roditelji trebali pridržavati.

Bek Day, koja je mama jednog vrtićanca i jednog školarca, dane je provodila na nogama, žurno ispunjavajući jednu za drugom obavezom, a većina roditelja se može poistovjetiti s time. Svaki put kada bi se njezin suprug počastio "kratkim spavancem" jer mu se čini da se djeca sama zabavljaju bi osjećala bijes.

"Upravo je jedan takav spavanac, tijekom bezazlene subote, uveo "pravilo 3x3 u naš brak - i premda to tada nisam znala, to je bio katalizator velike, pozitivne promjene", ispričala je za Kidspot.

Naime, nakon žustre svađe između para, nakon muževa drijemanja, popričali su o brizi za djecu. Njezin suprug je priznao da je "kretenski potez" nestati i ostaviti je samu da se brine za djecu. Također, oboje su priznali da su došli do točke kad su bili toliko umorni da su se ponašali poput "sebičnih tinejdžera", ljubomorno čuvajući svoje slobodno vrijeme.

Naime, njezin suprug je tada istaknuo kako su njegova 45-minutna drijemanja bila ekvivalent njenom tipkanju po mobitelu nakon što bi on došao kući i skuhao večeru. Ona mu je uzvratila da joj je to slobodno vrijeme prijeko potrebno, a suprug joj je na to objasnio kako je i njemu, nakon što se probudio u 5:30 i proveo cijeli dan na poslu, potrebno vrijeme za odmor.

Tada su odlučili uvesti pravilo 3x3, što znači da svaki roditelj jednom tjedno dobiva tri sata samo za sebe i može odlučiti kako ih želi provesti. Ta tri sata mogu iskoristiti odjednom ili podijeliti na više kratkih odmora. Uz to, morali su odvojiti tri sata tjedno koja će provesti posvećeni jedno drugome, a savjet su dobili od suprugovog prijatelja koji je prošao kroz bračno savjetovanje. Nije bilo bitno hoće li svake večeri odložiti svoje mobitele i pola sata provesti razgovarajući ili će sva tri sata potrošiti odjednom, i to na odlazak na spoj.

Već nakon mjesec dana su primijetili pozitivne promjene u svom odnosu, ali i općenito u obitelji, piše The Sun.

Ne propustite