Tužna vijest: Napustila nas je Vesna Begtašević

Aktuelno
Tužna vijest: Napustila nas je Vesna Begtašević
.

Vesna Begtašević, penzionisana novinarka Radio televizije Konjic, nekadašnja glavna i odgovorna urednica Kablovske televizije Konjic i Radio Konjica, preminula je jučer nakon kraće bolesti.

Informaciju su potvrdile njene kolege sa Radija i televizije Konjic, koji su se na Facebook stranici oprostili od nekadašnje novinarke lokalnog Radija i TV, lokalnog lista “3.mart”, koja je više od 40 godina pisala i govorila o Konjicu.

Vesna je bila uspješna glumica u AP ”Neretva”, članica Hora “Djevojke sa Neretve”, poznati član konjičke biblioteke, DTV “Partizan”, POI “Maksim Kujundžić”…

"Rođena je 1955.godine u Sremskoj Mitrovici, odrastala i školovala se u Konjicu, a diplomu politologa stekla je na fakultetu Političkih nauka Sarajevo. Vesna Begtašević počela se baviti novinarstvom kao dio redakcije lokalnog lista “3. mart”, kasnije nakon formiranja Kablovske televizije Konjic, postaje njena glavna i odgovorna urednica.

Od osnivanja Radio Konjica 1992.godine dio je ovog lokalnog medija, na početku obavljajući funkciju glavne i odgovorne urednice, a potom i novinarke sve do penzionisanja 2013.godine. Uz predan rad u redakciji Radio Konjica i niz prepoznatljivih autorskih emisija koje su plijenile pažnju slušatelja: „Majska ruža“, „Nostalgija“, „Slušatelji reporteri“, „Mjesečina“, Vesna Begtašević bila je dopisnica Radija Fern, lista Slobodna Dalmacija, Radija 27 Radija Slobodna Evropa.

Bila je aktivna članica brojnih udruženja: BH Novinari, Odreda izviđača Neretva Konjic, glumica Amaterskog pozorišta Neretva, dio tima Festivala glumca u Konjicu, nekadašnja članica hora Djevojke sa Neretve. Vesna Begtašević bila je dobrotvor gdje god je to bila u prilici, bez suvišnih riječi. Mnoge je srednjoškolce i studente Konjica stipendirala, a da to nisu ni znali.
Njeno ime za nas, njene kolege, sinonim je za kolegijalnost, ljubav i podršku. Porodici i prijateljima upućujemo iskreno saučešće.

Sahrana je u petak, 5.marta u 14 sati na ateističkom groblju na Musali u Konjicu".

 

Ne propustite