BEZ PRANJA! NAJBRŽI TRIK DA OČISTITE JASTUKE: Domaćica podijelila tajnu - nema ribanja, a ne trošite ni deterdžent!

Sve za dom
BEZ PRANJA! NAJBRŽI TRIK DA OČISTITE JASTUKE: Domaćica podijelila tajnu - nema ribanja, a ne trošite ni deterdžent!
.

Otkrila je i kako da provjerite da li je jastuk "dotrajao".

Jastuci i jorgani su predmeti koji se peru svega nekoliko puta godišnje jer mašina za veš može uništiti njihovo punjenje. Od prljavštine ovi predmeti se štite navlakama, a koje je neohodno redovno čistiti.

Ali, i pored platnenih jastučnica i navlaka, na jastucima se nakupe prašina, znoj i grinje, a postoji vrlo jednostavan način da ih se riješite i to bez pranja!

Lindzi, mama i samoprozvana "kraljica čišćenja" na Instagramu je podelila super trik koji uklanja prljavštinu sa ovih predmeta za tili čas!

"Pranje jastuka može biti prilično dugotrajan postupak, pa zašto da ih ne osvježite s vremena na vreme vrlo jednostavnim 'provlačenjem' kroz program za sušenje u mašini za veš? Na jastucima se nakupljaju mrtva koža, grinje i prašina, zbog čega vremenom mogu da postanu skoro duplo teži", napisala je uz video koji je podjelila na Instagramu i koji otkriva njen tajni metod.

"Brzinski program sušenja od 20 minuta u mašini za veš osvežiće jastuk jer je toplota odličan način da se ubiju klice i bakterije. Ne zaboravite da jastuk treba da menjate svake dve godine i koristite jastučnice kako bi ih zaštitili od fleka. Ako vam jastuk više ne pruža dobru potporu i postao je 'kvrgav', vjerovatno vam je potreban novi", napisala je i otkrila kako možete da provjerite da li je "dotrajao": 

"Uradite jednostavn test, preklopite jastuk na pola i ako se ne vrati, bacite ga i kupite novi. Ovaj savjet ne važi za jastuke od memorijske pjene", ističe Lindzi.

(mondo.rs)

Ne propustite