OTPADAJU KRUPNI KOMADI KAMENCA: Žene, ovo moćno DOMAĆE SREDSTVO čisti veš mašinu bolje ičeg!

Praktična žena
OTPADAJU KRUPNI KOMADI KAMENCA: Žene, ovo moćno DOMAĆE SREDSTVO čisti veš mašinu bolje ičeg!
.

Soda bikarbona i alkoholno sirće nezamjenjivi su u domaćinstvu, a posebno kada je riječ o čišćenju. 

U kombinaciji, ali i samostalno prave čuda.

soda

Nedavno se na najvećem ženskom forumu Ana.rs pojavila tema koja obrađuje upravo čišćenje kuće uz domaća sredstva i najčešće su domaćice preporučivale pomenute sastojke.

sirce

Jedan savjet na forumu otkriva kako da dobro očistite bubanj veš mašine i riješite se nataloženog kamenca u istom.

masinaaa

Naime, jedna članica foruma otkrila je da je sirće "zakon" za čistu veš mašinu koja će ponovo raditi kao da je tek kupljena.

Ona savjetuje da sipate sirće direktno u bubanj, ostavite da "prenoći", a da potom ujutru uključite praznu mašinu na 90 stepeni, te tvrdi da će to ukloniti svu nečistoću iz iste.

jabukovo-sirce1

"Uradila sam to sinoć, a jutros je uključila. Ne možeš da zamisliš šta je sve izbacila iz sebe. Izbacila je pola kilograma kamenca koji uopšte nije bio bijele boje. Morat ću da ponovim to sve dok ne bude izlazila čista voda jer je ono izvor zaraze", tvrdi ova dama.

Da je ovaj recept zaista djelotvoran, potvrdilo je nekoliko članica i podijelilo svoja iskustva sa ovim receptom.

masina-nsl

"Stavila sodu bikarbonu preko noći, nije izašlo ništa sem žute boje, ali nije zgoreg ovo povremeno raditi", napisala je jedna od članica, a druga je jednostavno potvrdila efikasnost: "Ja sam probala i mašina mi je očišćena".

masina5

Inače, u ovu temu uključila se još jedan član foruma koji je predložio da umjesto sirćeta, iskoristite sodu bikarbonu, koja daje gotovo iste rezultate.

Ne propustite