Pojavile se prve kontroverze: Kako je zaista umro gradonačelnik Zagreba Milan Bandić?

Aktuelno
Pojavile se prve kontroverze: Kako je zaista umro gradonačelnik Zagreba Milan Bandić?
.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je sinoć u 66. godini. Bandiću je pozlilo kasno navečer te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno. 

Službena verzija priče je da je Bandiću pozlilo u stanu. Bandić je stanovao u Bužanovoj ulici, kojoj je najbliža bolnica KB Merkur, međutim, odvezen je u KB Sveti Duh na drugom kraju grada, a inače je i KBC Zagreb bliži Bužanovoj od Svetog Duha, pišu hrvatski mediji.

Direktor Nastavnog zavoda za Hitnu pomoć grada Zagreba Žarka Rašića rekao je da nije bio na terenu, i da ne može odgovoriti zašto je prevezen na Sveti Duh. 

- Znam da je prevezen tamo, ali ne znam ni s koje adrese je prevezen. Podaci s kojih su adresa pacijenti prevezeni spadaju u GDPR. To morate pitati Gradski ured za informiranje - rekao je Rašić za portal "Index.hr".

S druge strane, novinari portala "24sata.hr" razgovarali su sa dr. Gzijem Redžepijem koji je sinoć bio prisutan u trenutku kad je Milan Bandić doživio infarkt i koji ga je oživljavao. Redžepi radi na pulmologiji na Jordanovcu i, kako kaže, ovo mu nije prvi put da je nekoga reanimirao.

- Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja Sergeja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je - kazao je dr. Redžepi.

- Mislim da je to bilo oko 11:15 sati, ne znam točno. Hitna je došla za 3, 4 minute, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati - kazao je dr. Redžepi za portal "24sata.hr".

Ne propustite