SKIDA KAMENAC I MASNOĆU, DOMAĆICE POLUDJELE ZA OVIM TRIKOM - POTREBNO VAM JE SAMO JEDNO: Ovo svaka žena mora znati

Praktična žena
SKIDA KAMENAC I MASNOĆU, DOMAĆICE POLUDJELE ZA OVIM TRIKOM - POTREBNO VAM JE SAMO JEDNO: Ovo svaka žena mora znati
.

Jedna od prednosti društvenih mreža je u tome što ne trebate sami isprobavati razna sredstva za čišćenje iz kućne radinosti, ni učiti na vlastitim greškama: za svaki je kućanski trik koji vam ima smisla dovoljno pričekati dok ga testira nekoliko stotina korisnika  i online podjele svoje mišljenje.  

Jedan od takvih popularnih trikova za čišćenje podijelili su korisnici Facebook grupe 'Mrs Hinch Army Cleaning Tips'  koji preporučuju da kamenac umjesto s kupovnim sredstvima - uklonite sa struganjem kovanicom od 10 lipa. 

screenshot-12

Jedan korisnik piše da bakrenu kovanicu možete koristiti za skidanje kamenca s kuhinjske ili kupaonske slavine ili čak s kvaka na vratima: tako da s površine jednostavno sastružete kamenac ili drugu prljavštinu, a rezultati ovog 'trika' govore za sebe.

- Jednostavno sastružite sve nečistoće, pa prebrišite površinu suhom kuhinjskom krpom - savjetuje korisnik, a isto, kaže, vrijedi i za kamenac nakupljen u zahodskoj školjki. TikTok korisnica Lucy Dashwood isti je trik tako primijenila za uklanjanje zagorjele masnoće s pleha za pečenje, nakon što su se sve druge metode čišćenja pokazale uzaludnima.

Isprobala je, kaže Lucy u videu, ocat, sodu bikarbonu i razna kupovna abrazivna sredstva za uklanjanje masnoća, no no ništa nije djelovalo dok zagorene ostatke hrane i prljavštinu nije sastrugala kovanicom. 

- Samo grebite s njom u svim smjerovima, te povremeno pleh isperite da bolje vidite gdje je još ostalo prljavštine - rekla je u svom videu koji je u tri dana pogledan više od 125.000 puta, prenosi Daily Star.

Izvor:Vecernji
 

Ne propustite