Enra Suljić: "Nemam veze sa slučajem Memić, ako neko zna ko ga je ubio neka kaže"

Aktuelno
Enra Suljić: "Nemam veze sa slučajem Memić, ako neko zna ko ga je ubio neka kaže"
.

Enra Mehmedika-Suljić, specijalista neuropsihijatar i direktorica Discipline za nauku i nastavu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, posljednjih dana je meta brojnih napada pojedinaca i grupa.

Njeno ime prozivaju, stavljajući je u različite negativne kontekste povezane sa slučajem Dženana Memića.

Za emisiju “Dobar dan BiH” Hayat televizije ona je, između ostalog, komentirala optužbe i situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

screenshot-10

Kako je kazala, zbog neargumentiranih i neistinitih prozivki odlučila se oglasiti jedan jedini put i reći gledateljstvu i stanovništvu da ovakve insinuacije dovode do nesigurnosti ljudi.

- I članovi moje uže porodice su zabrinuti zbog toga. Ljudi koji me poznaju više desetina godina su u nevjerici šta se dešava. I ja bi voljela jako da znam zašto sam postala meta napada vrlo tendenciozno i već više mjeseci unazad vrlo intenzivno. Ja nemam nikakve veze. Nisam učestvovala u liječenju ni jedne osobe koja je sudionik u ovom predmetu. Ni rahmetli Dženana Memića, ni Alise Mutap, kako se komentiralo u više navrata – govori ona.

Sudski je vještak više od 17 godina. Ističe da svi oni koji žele istinu, vrlo jednostavno preko portala mogu da dobiju čak iscrpan izvještaj iz sudskih klupa. Sam sastav komisija je detaljno u više navrata u svim javnim glasilima već objavljen.

- Niti na jednoj komisiji nisam sudjelovala. Niti na koji način nisam bila uključena u vještačenja. Ne poznajem nikoga iz porodice rahmetli Dženana Memića. Ne poznajem nikoga ni iz porodice Mutap, niti Alisu Mutap za koju me vežu u više navrata vrlo tendenciozno. Ni na koji način nisam liječila, niti učestvovala u liječenju Dženana i Alise. Nikada te ljude nisam ni vidjela, niti sam bila i na koji način povezana. Ljude sam vidjela samo u glasilima što svi građani mogu svakodnevno da čitaju – nastavlja Mehmedika-Suljić.

Dodaje da to što se njeno ime veže sa slučajem izlazi iz okvira bilo kakve objektivnosti u izvještavanju.

Izvor:avaz

Ne propustite