Muriz Memić nakon objavljivanja snimka: Alisa je gledala kako Dženan umire

Aktuelno
Muriz Memić nakon objavljivanja snimka: Alisa je gledala kako Dženan umire
.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, je u razgovoru za portal Radio Sarajevo komentarisao snimak koji je izazvao buru reakcija u javnosti.

- Današnji snimak je šokirao javnost. Ovo je nažalost potvrda da je sve ono što mi govorimo u ovih pet godina tačno. Tužno je i da je Dalida Burzića imala ovaj snimak i ništa nije uradila, kazao je Memić.

On ističe da se vidi i kroz sva dešavanja u posljednjem periodu da Tužilaštvo BiH hoće da radi i da će slučaj biti doveden do kraja.

- Kada se posluša snimak koji je danas objavljen vidi se da hitna nije pozvana na vrijeme, samo me zanima kako su imali vremena da uslikaju Dženana, a nije pozvana hitna. Alisa je gledala kako Dženan umire, a nije htjela pomoći. Vidi se da smo bili sve vrijeme upravu, poručio je on.

Posmatrajući dosadašnji rad državnog tužilaštva Muriz Memić poručuje da je dosta posla urađeno, jer u pritvoru je prvi čovjek policije Hasan Dupovac i dodaje da u svemu nedostaje još samo jedna kockica da se slučaj riješi.

On je ponovio još jednom da ga je zabolio dolazak Mirsada Dželilovića jučer ispred Suda Bosne i Hercegovine, kada je bilo ročište za produženje pritovora Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu.

- Šta on je došao kao podrška Dupovcu ili je to bilo da meni pokažu silu. Pa on je bio sa Dupovcem kada su izuzimali snimke s kuće Šerifa Konjevića. Evo, danas ga pitam gdje je drugi snimak, jer u sudnici je prikazana samo jedan, zna li išta o tome, zaključio je Muriz Memić.

(oslobođenje.ba)

Ne propustite