SLOBODA MIĆALOVIĆ SLOMLJENA ZBOG VOJKANOVE SMRTI, OGLASILA NA INSTAGRAMU: Objavila emotivnu poruku, SRBIJA U SUZAMA

Aktuelno
SLOBODA MIĆALOVIĆ SLOMLJENA ZBOG VOJKANOVE SMRTI, OGLASILA NA INSTAGRAMU: Objavila emotivnu poruku,  SRBIJA U SUZAMA
.

Kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević, čija karijera traje više od pet decenija, preminuo je danas u Beogradu, saznaju "Novosti".

Vojkan će zauvijek biti upamćen kao kompozitor hitova kao što su “Odiseja”, “Ljubav je samo riječ” i “A sad adio”, i mnogih drugih.

sloboda-micalovic

Vojkan Borisavljević je rođen 5. maja 1947. godine u Zrenjaninu, a od 1948. godine živeo je u Beogradu. Po završenoj gimnaziji je studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Muzičko obrazovanje je stekao u beogradskim školama „Dr Vojislav Vučković“ i „Stanković“, kao i na privatnim studijama u Parizu. Umetničkim radom se aktivno bavi od 1965. godine.

Cijeli radni vijek proveo je kao slobodan umjetnik u okviru Udruženja kompozitora Srbije sa statusom istaknutog umjetnika. Komponovao je muziku za pozorište, film i televiziju, popularne i dječje pjesme, instrumentalne kompozicije i aranžmane, što čini nekoliko stotina djela različitih žanrova.

Mnoge poznate ličnosti oprostile su se od Borisavljevića, a posljednje zbogom uputila mu je i glumica Sloboda Mićalović, koja je podijelila sliku preminulog kompozitora uz riječi:

screenshot-13

- Ne znam gdje žurite svi, ali spokojan put vam želim - napisala je Sloboda.

Izvor:Srbijadanas

Ne propustite