DIJETE ČESTO VRIŠTI? OVDJE GRIJEŠI SVAKI RODITELJ: Evo kako je ispravno, ovako vaše dijete nikada neće plakati bez razloga!

Praktična žena
DIJETE ČESTO VRIŠTI? OVDJE GRIJEŠI SVAKI RODITELJ: Evo kako je ispravno, ovako vaše dijete nikada neće plakati bez razloga!
Svaki roditelj nekada prolazi kroz isto iskustvo, da ne može smiriti dijete.

Svaki roditelj nekada prolazi kroz isto iskustvo, da ne može smiriti dijete.

Oni često vrište u trgovinama, u parkovima i u avionima. Ipak, postoje razlozi za tu nervozu , a najrašireniji je taj što djeca na taj način prenose svoju frustraciju i osjećaje.

U nastavku pogledajte nekoliko razloga zašto se djeca tako ponašaju i kako je najbolje to riješiti:

1. DIJETE TRAŽI PAŽNJU

1

Kada djeca žele vašu pažnju, učinit će sve što je u njihovoj moći da je priušte i nauče da je vrištanje vrlo učinkovit način da se to postigne.

Savjet br. 1: Saznajte kada zanemariti ovo ponašanje. Ignoriranje je najkorisnije za ovakvo ponašanje. Ako naučite ignorirati ovakvo traženje pažnje, ponekad može biti manje vjerojatno da će vaše dijete to ponoviti.

2. VAŠE DIJETE KOMUNICIRA SA VAMA

2

Kad vaše dijete još uvijek uči komunicirati s vama, a vi ga ne možete razumjeti, pribjegava vrištanju. To je jedini način da natjeraju roditelje da shvate da nešto nije u redu.

Savjet br. 2: Pretvorite to u igru. Ako ste na mirnom mjestu, poput svog doma, možete od toga napraviti igru ​​i vidjeti ko može biti najglasniji na kratko, a zatim brzo vidjeti ko može najtiše šaptati.

3. VAŠE DIJETE OVAKO IZRAŽAVA LJUTNJU ILI GLAD

3

Još jedan razlog za to vrištanje mogao bi biti jednostavan poput gladi, umora ili ljutnje na nešto. Na primjer, kada vaše dijete ne može dobiti nešto što želi, počinje slom. Još su vrlo mladi i ne znaju kako se nositi s frustracijom ili kako pokazati strpljenje i razumijevanje, to su vještine koje se razvijaju kasnije u njihovom životu.

Savjet br. 3: Ostanite mirni. Odgovaranje na njihovo vikanje vlastitim vikanjem nije dobro, jer će to samo pogoršati stvari. Umjesto toga, pokažite im smireniji pristup i naučite ih kako da koriste svoj „unutrašnji glas“.

4. VAŠE DIJETE JE ANKSIOZNO

4

Još jedan razlog zbog kojeg bi se dijete moglo loše ponašati je to što mu je neugodno ili je tjeskobno u određenim situacijama ili kad se nađe u novom, nepoznatom okruženju. Može biti bučno, može biti puno drugih stranaca, ili može biti da nisu kod kuće, gdje se mogu slobodno igrati i biti okruženi svojim omiljenim igračkama, što ih čini razdražljivima. Zbog toga često čujemo kako djeca plaču u gužvi, poput restorana, aviona i drugim mjestima.

Savjet br. 4: Odvratite ih. Nuditi im nešto drugo umjesto onoga što žele, a što ne mogu imati ili ponuditi novu aktivnost poput pjevanja pjesme, moglo bi učiniti čuda zahvaljujući njihovoj kratkoj pažnji.

5. VAŠE DIJETE JE PUNO ENERGIJE

5

Često su slučajevi kada djeca vrište rezultat igre koju igraju, sami ili s drugom djecom, i količine energije koju imaju, što je inače puno. Ta vrsta vrištanja zdrava je i potpuno normalna, uče kako izraziti sve sretne i nesretne emocije koje imaju tijekom igre sa svojim prijateljima, a njihovi vriskovi mogu značiti različite stvari, ovisno o tonu i visini.

Savjet br. 5: Nagradite ih za dobro ponašanje. Ovo je jedan od najboljih načina da ih naučite kako pravilno postupati.

 

Ne propustite