SRETNI PAROVI RADE OVO PRED SPAVANJE: Ako radite ovo pod brojem 4. ZAUVIJEK ĆETE OSTATI ZAJEDNO

Ljubav
SRETNI PAROVI RADE OVO PRED SPAVANJE: Ako radite ovo pod brojem 4. ZAUVIJEK ĆETE OSTATI ZAJEDNO
.

Vrlo je važno provesti neko vrijeme sa svojim partnerom prije spavanja, i nije bitno o koliko vremena se radi sat ili samo nekoliko minuta. I ako smo 2 minut uživate jedno u drugom, razgovarate i pokazujete svoju ljubav, to je sve što vam treba.

Telefone stavite na ''tihi način'' rada i odložite ih.

par1

Ovisnost o društvenim mrežama potiskuje oslobađanje oksitocina u vašem tijelu. Ovaj hormon je odgovoran za emocionalnu intimnost i vezu. Psihoterapeutkinja Carol Carey savjetuje da primjenjujete jednostavno pravilo: isključite svoje telefone ili ih odložite do ujutro.

Zaboravite na posao.

par2

Pokušajte zaboraviti na posao i prestanite provjeravati  poslovni e-mail kada ste u krevetu. Izbjegavajte govoriti o poslu, financijskim problemima ili bilo čemu što bi moglo zabrinuti vašeg partnera.

 Idite u krevet istodobno s partnerom.

par3

Mnogi se parovi ne vide cijeli dan i imaju naviku odlaska u krevet u različito vrijeme. Prema psihologu Curt Smithu, sretni parovi peru zube zajedno i idu u krevet u isto vrijeme.

Slijedite rutinu.

par4

Odlazak u krevet svakodnevno u isto vrijeme vam pomaže da bolje spavate. Prateći poznatu rutinu, mozak dobiva signal približavanja spavanja i priprema vaše tijelo za spavanje.

Nemojte se raspravljati

par5

Stručnjaci upozoravaju da se ozbiljne i teške teme nikada ne počinju prije spavanja. Svađa u krevetu nikad ne pomaže riješiti problem. Uz to na kraju je teže zaspati, a sljedeći dan ćete se osjećati loše.

Vaša spavaća soba je samo vaša!

par6

Prema riječima psihologa Michaela Viner-Davisa, jedini put kad treba da dopustite da djeca spavaju u vašem krevetu je kada imaju noćnu moru. U svakom drugom trenutku, vaša spavaća soba bi trebala biti vaš privatni prostor.

Nemojte dijeliti krevet s kućnim ljubimcima.

par7

Kao što je objavljeno u istraživanju Sveučilišta Kansas, 63% ljudi koji spavaju s kućnim ljubimcima nemaju dovoljno sna. Ljubimac ne može spavati tokom noći i često poremeti vaš san.

Ne zaboravite na zagrljaje i poljupce.

par

Foto: Bright side

Nemojte zaboraviti poljubiti svog partnera prije odlaska na spavanje. Ovo je vrlo opuštajuće i izaziva pozitivne emocije. Psiholozi su uvjereni da je zagrljaj prije spavanja znak da vaš odnos nije nevolji.

Ne propustite