Oglasio se Davor Dragičević o Tužilaštvu BiH i Gordani Tadić

Aktuelno
Oglasio se Davor Dragičević o Tužilaštvu BiH i Gordani Tadić
.

"Radi se o malom, ali značajnom koraku za rješenje ubistva mog sina", kazao je večeras na Facebook liveu Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, nakon što je danas saopćeno da je Tužilaštvo BiH Bosne i Hercegovine zatražilo je dostavljanje predmeta koji se odnose na Davida Dragičevića.

Zahtjev je, podsjetimo, upućen prema Okružnom tužilaštvu Banja Luka i Specijalnom tužilaštvu RS. Nakon dostavljanja i analize predmeta, Tužilaštvo BiH će donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima.

"Sa dokazima koje posjedujem ja, grupa Pravda za Davida i advokat Ifet Feraget, nedvosmisleno je da su MUP RS na čelu sa Draganom Lukačem, Okružno tužilaštvo Banja Luka na čelu sa Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom i mnogi iz vlasti entiteta sudjelovali u organizovanopm ubistvu mog sina Davida", kazao je Dragičević. 

Podsjetio je da se čeka Ustavnog suda BiH, po apelciji advokata Ferageta. 

"Nadam se da će Ustavni sud uskoro donijeti odluku i to će biti jedan od važnijih dokumenata za rad Tužilaštva BiH", rekao je Dragičević. 

Zahvalio je Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić. 

"Nadam se da će imati hrabrosti, smjeslosti i upornosti da oba ova slučaja ubistva Davida Dženana privedu do samog kraja i da se ubice i zločinci nađu gdje im je mjesto", kazao je, između ostalog Dragičević. 

(Radio Sarajevo)

Ne propustite