Nikšić: Pripremljen nacrt zakona o pomoći građanima Srebrenice

Bosna i Hercegovina
Nikšić: Pripremljen nacrt zakona o pomoći građanima Srebrenice
.

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu da je pripremljen nacrt zakona o pomoći građanima Srebrenice, koji će uskoro biti dostupan javnosti i upućen u parlamentarnu proceduru.

Nakon sastanka s predsjednicima ostalij stranaka koje čine "četvorku", Nikšić je rekao da bi tim zakonom trebalo sistemski biti riješeno pitanje pomoći stanovnicima tog grada.

- Nacrt predviđa otvaranje ureda u Srebrenici koji bi vodio računa o pomoći i sarađivao s lokalnom administracijom, kao i konkretne oblike pomoći - istakao je Nikšić.

Dodao je da je na sastanku ponovljeno čvrsto opredjeljenje "četvorke" za nastavak saradnje i širenje po cijeloj BiH, te za razgovore s drugim partnerima kako bi bili u prilici da na izborima 2022. ostvare pobjedu.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović potcrtao je da je konačni cilj pobjeda na izborima 2022. i da situacije poput one u Mostaru predstavljaju izazove koje na tom putu moraju prevazići.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković naveo je da nacrt zakona o pomoći građanima Srebrenice predstavlja neku vrstu "plana B" za taj grad i da se nada da će ga prihvatiti cijela bh. javnost i politička scena.

Smatra da bi ovo mogao biti trenutak buđenja bosanskohercegovačkih snaga koje će tretirati Srebrenicu kako ona to zaslužuje.

Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Ibrahim Hadžibajrić kazao je da su navodi o eventualnom izlasku NBL-a iz "četvorke" samo spekulacije onih koji tom bloku ne žele dobro.

Ne propustite