Terapeuti otkrili: Zbog ovih problema u vezi obično dolazi do raskida

Kiosk
Terapeuti otkrili: Zbog ovih problema u vezi obično dolazi do raskida
To su stvari koje su, prema njima, znaci da nešto nije u redu sa vašom vezom.

Na Redditu se pojavilo pitanje za bračne terapeute, da otkriju koji znakovi ukazuju na to da je veza propala ili da ide ka raskidu.

To su stvari koje su, prema njima, znaci da nešto nije u redu sa vašom vezom.

- Kada je jedna osoba potpuno zavisna od druge, posebno u relativno mladom uzrastu - mislim i finansijski i emocionalno. To su obično mlade žene (ponekad muškarci) koje ne rade, nemaju djecu, ostaju kod kuće po cijeli dan i nemaju prijatelje ili hobije. Veoma nezdravo i ogroman znak upozorenja. Uvijek se završava bolnim i neurednim raskidom - napisao je jedan korisnik.

51d4165e39aa878955a73c6430

- Kada jedan partner želi previše da kontroliše drugog. Obično vidim da ljudi moraju da šalju slike svojim partnerima držeći određeni broj prstiju u vazduhu ili na drugi način dokazuju da je fotografija snimljena u to vrijeme. To je zlostavljanje - glasio je odgovor.

- Partneri koji žele da promjene neke osnovne karakteristike drugog partnera - smatrao je jedan korisnik najozbiljnijim znakom upozorenja.

- Kada ostanu zajedno zbog djece. To dovodi do nezdravog načina razmišljanja u kojem par na djecu gleda kao na teret i vjeruje da će pomoći djeci ako ostanu u nezdravoj vezi - objasnio je korisnik Reddita.

- Kršenje granica. Testiranje granica pomalo je u redu, ali ponavljano kršenje granica veliki je znak za uzbunu - dodao je terapeut.

- Po mom iskustvu, jake i zdrave veze grade se na dvije veoma važne osobine: povjerenju i poštovanju - glasio je komentar.

Ne propustite