Porto savladao Juventus, "blickrig" Borussije i Haalanda u Sevilji

Fudbal
Porto savladao Juventus, "blickrig" Borussije i Haalanda u Sevilji
.

Odigrane su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Porto je na domaćem terenu savladao Juventus rezultatom 2:1, dok je Borusija Dormund nakon preokreta pobijedila Sevilju u gostima 2:3.

Druga minuta prvog poluvremena i prva minuta drugog bile su kobne za „Staru damu“. Porto je poveo nakon velikog nesporazuma Rodriga Bentankura (Bentancur) i Vojčeha Ščešnog (Wojciech Szczesny) iz druge minute koji je iskoristio Mehdi Taremi i doveo domaćina u vodstvo.

Samo što se krenulo sa centra u drugom dijelu Porto je udvostručio prednost. Vilson Manafa (Wilson) je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac koju je u mrežu pospremio Musa Marega (Moussa).

Fudbaleri Juventusa djelovali su bezidejno tokom većeg dijela utakmice, a u meč su se vratili golom Federika Kijeze (Federico Chiesa) u 83. minuti. Međutim, tim Andree Pirla nije imao snage za izjednačenje.

Borusija Dortmund je zahvaljujući „blickrigu“ u periodu od 19. do 43. minute savladala Sevilju. 

Suso je doveo „Andalužane“ u vodstvo u sedmoj minuti, a onda su se probudili „Milioneri“ i do poluvremena postigli tri gola. Mahmud Dahud (Mahmoud Dahoud) je u 19. minuti poravnao rezultat, a Erling Haland (Haaland) golovima u 27. i 43. minuti donio Borusiji sigurno vodstvo nakon prvih 45 minuta.

Sevilja je u drugom dijelu imala terensku inicijativu koju je uspjela materijalizovati golom šest minuta prije kraja kada je Lik (Luuk) de Jong pogodio za konačnih 2:3.

Ne propustite