PSG razbio Barcelonu uz het-trik nevjerovatnog Mbappea, Liverpool također nadomak prolaza

Fudbal
PSG razbio Barcelonu uz het-trik nevjerovatnog Mbappea, Liverpool također nadomak prolaza
.

Utakmicama osmine finala večeras je nastavljeno takmičenje u Ligi prvaka nakon zimske pauze. Nokaut fazu otvorili su mečevi u Barceloni i Budimpešti. 

PSG je bez povrijeđenog Nejmara (Neymara) nakon preokreta savladao Barcelonu na Kamp Nou rezultatom 1:4, dok su na neutralnom terenu u Budimpešti snage odmjerili Lajpcig i Liverpul. "Redsi" su u drugom poluvremenu iskoristili dvije katastrofalne greške odbrane Lajpciga i stekli kapitalnu prednost pred revanš (0:2).

Derbi osmine finala na Kamp Nou bolje je otvorio domaći tim koji je do vodstva stigao u 27. minuti nakon jedanaesterca koji je u gol pretvorio Lionel Mesi (Messi). Pet minuta kasnije Parižani su izjednačili nakon sjajne akcije. Marko Verati (Marco Veratti) je atraktivno odigrao za Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) koji se poigrao s odbranom Katalonaca i zakucao loptu u mrežu za 1:1. 

Potpuni preokret stigao je u 65. minuti kada je Mbape svojim drugim golom na utakmici donio vodstvo gostima. Moiz Ken (Moise Kean) je pet minuta kasnije povisio na 1:3, a konačan rezultat utakmice u 85. minuti postavio je Mbape upotpunivši tako het-trik i briljantnu partiju na Kamp Nou.

Naš Miralem Pjanić u igru je ušao u 79. minuti meča.

Liverpul je u meču protiv Lajpciga tražio izlaz iz loše forme i zahvaljujući katastrofalnim greškama protivnika postigao dva lagana gola za kapitalnu prednost pred revanš. 

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, a vodstvo Liverpulu donio je Mohamed Salah (Mohammed) nakon velike greške odbrane Lajpciga u 53. minuti.

Još jedna katastrofalna greška odbrane njemačkog tima prethodila je drugom golu "Redsa" koji je nakon rutinske egzekucije postigao Sadio Mane pet minuta kasnije.

Ne propustite