Kenan Handžić za Novi.ba nakon potpisa za Mladost: U prva tri kola nastavka prvenstva trebamo napraviti veliki korak ka opstanku

Fudbal
Kenan Handžić za Novi.ba nakon potpisa za Mladost: U prva tri kola nastavka prvenstva trebamo napraviti veliki korak ka opstanku
.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Olimpika, Kenan Handžić, u nastavku sezone igrat će za Mladost iz Doboja kod Kaknja. S ovim timom doskorašnji veznjak Olimpika potpisao je ugovor na godinu i po. 

"Pozvao me predsjednik Mladosti Mensur Mušija i od početka su to bili korektni razgovori, tako da smo se brzo dogovorili i već jučer sam odradio trening i danas putujem s ostatkom tima na pripreme u Antaliju", kazao je za Novi.ba Handžić pa nam otkrio šta očekuje u nastavku sezone:

"Očekuje nas borba za opstanak, ali mislim da najviše zavisimo sami od sebe i imamo najbolji raspored u preostala tri kola regularnog dijela sezone. Upravo tu bi trebali da napravimo veliki korak ka našem cilju, a to je opstanak. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama i da cu pomoći ekipi u ispunjavanju zajedničkog cilja."

Podsjećamo, Handžić se proteklih dana se povezivao s mogućim prelaskom u redove Željezničara, ali se na kraju ipak odlučio da obuče dres Mladosti.

Ovaj veznjak je pored Olimpika i Sarajeva igrao još za Zagreb, Titus Petange i Krupu. U jesenjem dijelu sezone za Vukove s Otoke je upisao 17 nastupa i postigao jedan gol. 

(Mirza Hadžijusufović, Novi.ba)

Ne propustite