Melisa Brčaninović za Novi.ba: Sretna sam što sam kao najmlađa igračica dio ove historijske ekipe, a još nismo ni svjesne šta smo ostvarile

Košarka
Melisa Brčaninović za Novi.ba: Sretna sam što sam kao najmlađa igračica dio ove historijske ekipe, a još nismo ni svjesne šta smo ostvarile
.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je jučer Švicarsku, u 5. kolu kvalifikacija, i osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.

Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina prvi put poslije 1999. godine odlazi na Eurobasket, koji će se od 17. do 27. juna igrati u Španiji i Francuskoj.

Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Kortni Hart (Courtney Hurt) sa 30 poena, dok je mlađahna Melisa Brčaninović postigla 14 poena.

"Prije svega da se zahvalim svima na čestitkama i što su nas pratili kroz cijele kvalifikacije. Ovo je veliki uspjeh za sve nas i nismo još ni svjesne šta smo zapravo ostvarile. To ćemo shvatiti u narednim sedmicama kada nam Eurobasket bude bližio. Sretna sam što sam kao najmlađa igračica dio ove historijske ekipe i što poslije svih ovih godina imamo priliku da napravimo veliki iskorak u svijetu košarke", rekla je za Novi.ba Melisa Brčaninović. 

melisa-brcaninovic-preview

"Dobile smo mnogo poruka od naših navijača koji nas prate od samog početka, ali smo mnogo sretne što je taj broj navijača porastao i što nas sve više ljudi prati. To pokazuje da predstavljamo našu državu u najboljem svjetlu i nadam se da će do samog Evropskog prvenstva taj broj porasti, jer nam mnogo znači i daje nam dodatni vjetar u leđa. Vjerujemo da uz njihovu podršku možemo promovisati sport, pogotovo ženski i da se vrati gdje je bio u prethodnim godinama", zaključila je Melisa.

Naša reprezentacije je jučerašnjom pobjedom osigurala drugo mjesto u grupi, a zahvaljujući trijumfu nad Rusijom sigurno ćemo biti među pet najboljih drugoplasiranih ekipa iz devet grupa, što nam je i donijelo plasman na Eurobasket.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra sutra protiv Estonije, ali to će biti meč bez većeg rezultatskog značaja.

(Mirza Hadžijusufović, Novi.ba)

Ne propustite