NAJBOLJA BH. SPORTAŠICA ZA NOVI.BA: Uvijek ostavljamo srce na terenu i tako će biti sutra, izborit ćemo plasman na EP

Košarka
NAJBOLJA BH. SPORTAŠICA ZA NOVI.BA: Uvijek ostavljamo srce na terenu i tako će biti sutra, izborit ćemo plasman na EP
.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Orenburgu igrati protiv Švicarske utakmicu 5. kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor bh. selekcije Goran Lojo u posljednja dva meča neće moći računati na naše dvije najbolje košarkašice - Maricu Gajić i Jonquel Jones, kao i Tamaru Kapor.

"Svakako da će nam nedostajati, svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve košarkašice. Ali učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda protiv Švicarske koja nas vodi na Eurobasket", kazao je selektor Lojo.

Baš kako je istakao selektor Lojo, našem timu će itekako nedostajati sjajna Marica Gajić, najbolja bh. sportašica za 2020. godinu.

"Ne sumnjam da će djevojke pristupiti maksimalno profesionalno i ozbiljno ovim utakmicama obzirom na njihovu važnost. Uvijek ostavljamo srce na terenu i vjerujem da će tako biti i ovog puta. Zajedništvom i dobrim pristupom, rezultat neće izostati i mislim da bi u četvrtak djevojke mogle potvrditi naš odlazak na EP", kazala je za Novi.ba Marica Gajić, koja se oporavlja od neugodne povrede.

Inače, reprezentacija Švicarske doputovala je u Orenburg u podmlađenom sastavu, s obzirom da se većina košarkašica nije moglo odazvati zbog fakultetskih i poslovnih obaveza.

Naše košarkašice nakon četiri kola zauzimaju drugo mjesto u grupi sa sedam bodova.

Utakmica između BiH i Švicarske igra se sutra s početkom u 12:30 sati uz direktan TV prijenos na BHT1.

(Mirza Hadžijusufović, Novi.ba)

Ne propustite