Senjamin Burić za Novi.ba: Japan i Egipat su me oduševili, a očekujem finale između Francuza i Španaca

Ostali sportovi
Senjamin Burić za Novi.ba: Japan i Egipat su me oduševili, a očekujem finale između Francuza i Španaca
.

- Na Svjetskom prvenstvu gledamo vrlo dobar rukomet, nema više selekcija koje su potpuni autsajderi. Iznenadile su me poprilično neevropske reprezentacije, koje su bile mnogima problem. Posebno se tu ističe Japan, koji nam je prikazao zaista prelijep rukomet, a itekako se vidio rad vrhunskog stručnjaka s Islanda Dagura Sigurdssona, rekao je za Novi.ba bh. pivot Senjamin Burić.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Sjajni rukometaš Zagreba otkrio nam je i ko ga je najprijatnije iznenadio.

"Najprijatnije iznenađenje mi je predstavljao domaćin Egipat, jer baš ima dobru ekipu i odlično je odigrao. Na čelu sa selektorom Robertom Garcijom Parrondom to je izgledalo zaista dobro, a dovoljan dokaz tome je da su Danci prošli tek na penale. S druge strane, najviše su me razočarali Hrvati, od njih se sigurno očekivala medalja, a nisu stigli ni do četvrtfinala. Imali su poprilično laganu grupu i križali su se s isto tako lakšim rivalima, ali loše su odigrali ovo prvenstvo. Igram u Hrvatskoj i itekako vidim koliko su razočarani raspletom", iskreno će Burić.

senjaminburic

Ima i svoje favorite pred današnja polufinala.

"Volio bih da u finale prođu Francuska i Španija, ali bilo koja selekcija da prođe imat ćemo jedno vrhunsko finale i sigurno da ćemo moći uživati u vrhunskom rukometu", smatra Senjamin.

Iz opravdanih razloga nije bio na prethodna dva okupljanja najboljih bh. rukometaša, ali ne krije činjenicu da je razočaran razvojem situacije u dvomeču s Estoncima.

"Sigurno da je ovo neuspjeh, morat ćemo se dodatno potruditi u dvomeču s Austrijom. Gledao sam i njih u Egiptu, nisu ostavili naročit utisak na mene. Ako dobijemo ta dva duela, opet smo u prilici da idemo na EURO, te se nadam da ćemo u martu odraditi posao mnogo bolje i ozbiljnije", zaključio je sjajni bh. pivot.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite