I DODIK NA OTVARANJU SPOMENIKA STEFANU NEMANJI: " Svaki dan nalazim dovoljno razloga i ponosa što pripadam svom narodu srpskom"

Bosna i Hercegovina
I DODIK NA OTVARANJU SPOMENIKA STEFANU NEMANJI: " Svaki dan nalazim dovoljno razloga i ponosa što pripadam svom narodu srpskom"
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu da je danas veoma ponosan što dijeli ovaj veličanstveni trenutak u kojem država Srbija

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu da je danas veoma ponosan što dijeli ovaj veličanstveni trenutak u kojem država Srbija, grad Beograd i svi Srbi odaju poštu velikom ujedinitelju srpskog naroda Stefanu Nemanji.

dodik-vucic-spomenik-stefan-nemanja-872x610

– Svaki dan nalazim dovoljno razloga i ponosa što pripadam svom srpskom narodu – rekao je Dodik obraćajući se na Savskom trgu na ceremoniji otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji.

On je naveo da su Srbi davno naučili da bez države nema slobode i zato su vijekovi iza bili borba za srpsku državu, kao što se i danas Srbi bore u savremenim okolnostima.

Dodik je naglasio da je vrijeme da se srpski narod vrati svojim temeljima, a temelje srpske držanosti postavio je upravo Stefan Nemanja, a njegov sin temelje srpske Crkve.

Dodik je poručio da je Srpska zagledana u Srbiju, izrazivši zahvalnost predsjedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za razumijevanje za Republiku Srpsku i sve Srbe bilo gdje da žive.

- Veoma je važno da budemo objedinjeni, a ovaj spomenik trebalo bi svakog da nadahne idejama jedinstva - rekao je on, prenosi RTRS.

Ne propustite