Stižu detalji napada bombom na radnike: EVO KO SU POVRIJEĐENI RADNICI, jedan je najteže nastradao

Region
Stižu detalji napada bombom na radnike: EVO KO SU POVRIJEĐENI RADNICI, jedan je najteže nastradao
Jutros oko 9:20 sati 71-godišnji Milorad A. je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.

Jutros oko 9:20 sati 71-godišnji Milorad A. je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.

Sva tri radnika su ozlijeđena, jedan se bori za život.

"Zaprimljena su tri pacijenta, od kojih jedan s višestrukim ranama od šrapnela  po cijelom tijelu. Gospodin je stabilno. Drugi ima ozljedu od šrapnela na abdomenu i on je stabilno. Treći, je s višestrukim ozljedama i on je životno ugrožen, odvezen je u Zagreb", potvrdila je ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marina Major. 

71-godišnji Milorad je priveden.

Što se dogodilo?

Djelatnici HEP-a ujutro su parkirali službeni kamion ispred Miloradove kuće, odmah pokraj stupova s naponskim kablovima. Nakon što su mu pozvonili na vrata, rastrojen je izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih. 

Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a, a najgore je prošao 52-godišnji D.M. koji je zadobio teške ozljede glave i trbuha. On je brzo prebačen u pakračku bolnicu gdje su utvrdili da mu je život ugrožen te ga malo poslije 13 sati poslali u KBC Zagreb.

"U srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške, muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca djelatnika HEP-a.

Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac starosti 53-godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća. Vezano za navedeno uhićen je 71-godišnjak i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja", poručila je Policijska uprava požeško-slavonska.

Susjedi kažu da je bio teške naravi

I dok se neki susjedi čude, drugi ipak priznaju da je 71-godišnjak Milorad znao biti teške naravi. Zbog radova na struji u svojoj ulici nedavno je vikao na dvorištu - misleći da mu već onda zbog neplaćenih računa dolaze isključiti struju kao danas, piše RTL.

Kako piše mojportal.hr, Milorad dosad nije bio policijski prijavljivan i ničime nije skretao pažnju na sebe. Navode i da nakon uhićenja nije radio probleme, bio je potpuno miran te nije pokazivao ni najmanje znakove agresije.

"Baš sam primila kvaku kako bih izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kuću da vide je l' ima još bombi i ostalog oružja. Miloradu je prije godinu i pol dana umrla žena, a djeca mu žive negdje vani. Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto", kaže susjeda kojoj su dijelovi bombe oštetili kuću.

Ko su ranjeni radnici HEP-a?

D.M., koji je najteže stradao, razveden je i sam je živio u svojoj kući u Pakracu. Posljednje vrijeme provodio je s djevojkom, piše lokalni portal. Nadalje, 55-godišnji I.O., inače otac troje djece, pretrpio je lakše ozljede i liječi se u pakračkoj bolnici. Navodno mu je puknuo bubnjić, dodaju. 

Susjedi u šoku pričaju kako ne mogu vjerovati da se tako dobrom čovjeku dogodilo takvo zlo.

"Supruga mu je vjerojatno u bolnici, nikoga vam nema sada u kući. Dobar je to čovjek, visok, stvarno susjed kakav se poželjeti može, o njemu se samo sve lijepo može reći. Eto, tako dobar čovjek da tako nastrada ni kriv ni dužan, samo je radio svoj posao, Bože dragi", priča jedna susjeda koja je željela ostati anonimna.

Što se trećeg djelatnika HEP-a tiče, riječ je o 53-godišnjaku za kojeg se isprva mislilo da je prošao bez ozljeda, no naknadno je zatražio liječničku pomoć. Osim velikog šoka, navodi mojportal.hr, pretrpio je lakše ozljede. On isprva iz šoka nije ni primijetio da krvari.


HEP oštro osudio napad

Nedugo nakon napada oglasio se i HEP. Oštro su osudili napad.

"Dana 27.01.2021. godine oko 9.15 sati tri radnika  HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu. Radnici su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć. Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a  i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", poslali su iz HEP-a priopćenje.

Zamjenik pakračke gradonačelnice osudio napad

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, kao zamjenik pakračke gradonačelnice i u osobno ime Nikola Ivanović u priopćenju za javnost najoštrije je osudio napad.

"Tim činom pojedinca, koji je pripadnik srpske zajednice, ne želimo da se ugroze dobri međunacionalni odnosi među stanovništvom Pakraca znajući činjenicu teškog stradanja ovoga grada" tijekom rata, ističe Ivanović.

Izražava nadu da taj "suludi čin pojedinca" neće ugroziti dosadašnji suživot na tom području i suradnju u gradu, županiji i državi jer zajednica ne može nositi odgovornost za taj tragični događaj.

Ivanović također se nada da će ozlijeđeni radnici biti dobro i da će se brzo oporaviti.

(Index.hr)

Ne propustite